Prijava

Vaša prijava

Zabavna STEM radonica u Cicibanu: Učenici iz Kvaternika vrtićance upoznali s robotom Ozobotom

[]

Učenici 7.c razreda iz Osnovne škole Eugena Kvaternika i njihova učiteljica informatike Dalija Kager posjetili su predškolarce u Dječjem vrtiću Ciciban. Mali ‘Pužići’ sudjelovali su na radionici Robot Ozobot upoznaj boje i oblike koju su im pripremili učenici iz Kvaternika.

– Flomasterima u boji i karticama s kodovima u boji, predškolarci su nacrtali oblike prema vlastitom nahođenju te uz pomoć učenika dobili spoznaju osnovnih koncepata programiranja i algoritamskog razmišljanja. Svi su bili pozitivno uzbuđeni te smo potvrdili da se najbolje uči aktivnim sudjelovanjem, učenjem kroz igru – ističu iz Cicibana.

Posebno veselje bio je susret blizanaca učenika Anabele i Davida koji su prva vrtićka iskustva stjecali upravo s odgojiteljicama Valentinom i Paulom. Djeca su bila oduševljena radionicom i naučenim, a djevojčici Luni posebno se svidjelo kada su se oživljavali crteži, ona je nacrtala svoju mamu. Neki, nisu voljeli crtati, no ova ih je radionica potaknula upravo na to, a naučili su i kako koristiti umjetnu inteligenciju.

– Meni se svidjelo kad smo crtali crte u boji za robota. A taj robot je mijenjao boju kad se vozio po njima – komentirao je dječak Josip.

Učenicima iz Kvaternika svidjelo se što su djeca bila dobra i suradljiva te bi voljeli ponoviti ove radionice.

– Jako mi se svidjelo zato što su vrtićanci pokazali interes za crtanje. Bili su jako kreativni. Crtali su Spužva Boba i planktone kako se love okolo pa su to animirali – rekao je učenik Zvonimir.

Bila je to zajednička aktivnost povodom obilježavanja Dječjeg tjedna, Svjetskog tjedna svemira te Europskog tjedna kodiranja.

– Ovo iskustvo je tek početak lijepog prijateljstva i suradnje „Pužića“, dječjeg vrtića Ciciban Velika Gorica i Osnovne škole Eugen Kvaternik. Na kraju su učenici malim prijateljima podijelili diplome za uspješno odrađene radionice – kazali su iz Cicibana.

Ova objava Zabavna STEM radonica u Cicibanu: Učenici iz Kvaternika vrtićance upoznali s robotom Ozobotom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.