Prijava

Vaša prijava

Gorica melje sve pred sobom: Trener Matej projurio i kroz “svoj” Varaždin

[]

Nakon što su se pobjedom u derbiju protiv vinkovačke Spačve vratili u svoj ritam, rukometaše Gorice ovog je vikenda čekalo treće gostovanje ove sezone. Na prvom je sve išlo glatko u Karlovcu, na drugom se dogodio očekivani poraz u Našicama, a treće je donijelo putovanje u Varaždin, u dvoranu u kojoj se trener Gorice Matej Mišković osjeća kao doma…

Upravo je iz Varaždina, naime, Mišković u ožujku došao u Goricu i preuzeo momčad od Tome Mesarova, što će reći da je trener naših rukometaša jako dobro poznavao kadar protivnika. A to je svakako pomoglo, iako su Goričani i bez tog detalja bili favoriti u ovom susretu, budući da su u prvih pet kola pokazali da ove sezone zaista misle ozbiljno.

Upravo tako, ozbiljno i angažirano, istrčali su i na parket varaždinske dvorane, pri čemu je zagrijavanje motora potrajalo pune tri minute. Toliko je vremena prošlo do prvoga pogotka na utakmici, do gola Jakova Neralića, kojeg je slijedio i kapetan Hrvoje Ceković, da bi Varaždinci do svog prvoga gola došli tek nakon nepunih pet minuta igre.

Međutim, došlo je tu i do laganog kreativnog zastoja u napadu Gorice, pa su morale proći pune četiri minute do prvog sljededećega goričkoga gola, kojeg je postigao mladi pivot Matej Komljenović. Zabio je potom dvaput Juro Čakarić, a polovicom prvoga dijela “uključio” se i ponovno sjajni Jakov Dujić. Malo po malo, Gorica je nakon 25 minuta već imala šest golova razlike, nakon što je kompletirala seriju 6-1, i tu se već vidjelo da problema ni ovoga puta neće biti.

Na predah je Gorica otišla s pet golova viška, a golovi Grubišića, Čakarića i Cekovića u 39. minuti odveli su naše rukometaše na nedostižnih osam golova viška (15-23). Iznad toga Goričani do kraja više nisu uspjeli otići, ali važno je da su lakoćom kontrolirali utakmicu, držali sve konce u svojim rukama i mirno priveli susret kraju. Konačnih 27-31, plus četiri za Goricu, čak je i dobar rezultat za nemogućnu domaću momčad…

Blistao je i ovoga puta 20-godišnji Zadranin Jakov Dujić, koji je izravno sudjelovao u gotovo polovici goričkih golova (devet puta zabio, šest puta asistirao?!), a pratila su ga i poslovično rapucana krila Čakarić sa sedam i Ceković sa šest golova. Budući da je svatko dao svoj doprinos na oba kraja terena, nije smetala ni nešto skromnija šuterska večer Jakova Neralića (2-6), kao i Marina Lisca (2-4). Nije Varaždincima moglo pomoći ni 13 obrana njihovih vratara, u usporedbi sa sedam obrana Sorića i četiri Turčića.

Kod Varaždina efikasniji od ostalih Ivan Sršen sa šest i Tin Vrbanec sa pet golova.

Gorica tako nakon šest kola ima pet čistih i uvjerljivih pobjeda, u prosjeku sa sedam golova razlike, pri čemu posebno “zvoni” onih plus 18 protiv Čakovca, koji uz taj poraz ima i pet pobjeda! Za kraj prve runde Lige B domaćeg prvenstva preostalo je još dočekati kutinsku Moslavinu, predvođenu Goričaninom Ivanom Laljekom, a to će se dogoditi ove subote u Gradskoj sportskoj dvorani.

Gorica, dojam je, nema namjeru podizati nogu s gasa…

Ova objava Gorica melje sve pred sobom: Trener Matej projurio i kroz “svoj” Varaždin se prvi puta pojavila na cityportal.hr.