Prijava

Vaša prijava

Matičin četvrtak seli u Interpretacijski centar

[]

Jedno od posljednjih događanja ovogodišnjih Dana europske baštine je promocija knjige Sulpicija Severa „Život svetoga Martina“ i Europske kulturne rute sveti Martin iz Toursa. Promocija će se održat u sklopu Matičinog četvrtka koji će se ovoga puta održati u Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja.

Prijevod životopisa sv. Martina prvi se put pojavljuje na hrvatskom jeziku u izdanju Kulturnoga centra sv. Martin – Hrvatska, Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Kršćanske sadašnjosti.
O posebnostima rada na knjizi, njezinoj osebujnosti i značaju pričat će Stjepan Kušar s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, koji je tekst preveo s latinskoga jezika i popratio opširnim uvodom i komentarima.

U predstavljanju knjige pridružit će mu se urednica izdanja Antonija Zaradija Kiš, zaslužna znanstvenica Instituta za etnologiju i folkloristiku i dopredsjednica Kulturnog centra sv. Martin – Hrvatska.

Knjiga je putokaz prema boljem razumijevanju važnosti kulta sv. Martina na kojemu se temelji i razumijevanje Europske kulturne rute sveti Martin iz Toursa i njezinoga kulturološkog i inih potencijala za mnoga europska mjesta, pa tako i za Veliku Goricu, odnosno Šćitarjevo. O tome će pričati Ines Sabotič s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i predsjednica Kulturnoga centra sv. Martin – Hrvatska.

Ovim se kulturnim događanjem želi obilježiti i 10 godina od postavljanja Stope sv. Martina u Šćitarjevu – jedinstvenoga obilježja Europske kulturne rute sveti Martin iz Toursa.
Promocija je u četvrtak, 17. listopada u 18 sati.

Ova objava Matičin četvrtak seli u Interpretacijski centar se prvi puta pojavila na cityportal.hr.