Prijava

Vaša prijava

‘Lov na tihog ubojicu’: Sutra kod Muzeja besplatno mjerenje tlaka i kolesterola

[]

Od 10 do 13 sati na parkiralištu ispred Muzeja Turopolja građani sutra imaju priliku uključiti se u javnozdravstvenu akciju ‘Lov na tihog ubojicu’.

Riječ je o akciji, u sklopu nacionalnih kampanja “Misija 70/26” i “Znaš li svoj broj,” ima za cilj podizanje svijesti o prevenciji i kontroli kardio-reno-metaboličkih bolesti, najčešćeg uzroka prerane smrtnosti.

Kampanja “Misija 70/26” koju predvodi akademik Bojan Jelaković, predsjednik Hrvatske lige za hipertenziju, nastoji do 2026. godine osigurati da 70% liječenih osoba s arterijskom hipertenzijom postigne optimalnu kontrolu. Kampanju “Znaš li svoj broj” vodi profesor Ivan Pećin, s fokusom na prevenciju i kontrolu povišenog kolesterola kao ključnog čimbenika rizika za kardiovaskularne bolesti.

Građani će tako moći saznati više o svom zdravstvenom stanju te besplatno provjeriti arterijski tlak, razinu šećera u krvi i ukupni kolesterol.

Dostupne će biti i dijagnostičke vage za mjerenje tjelesne težine, indeksa tjelesne mase, postotka masnog tkiva i mišićne mase, a od vrhunskih stručnjaka i liječnika moći će dobiti dodatne informacije i savjete.

 

 

Ova objava ‘Lov na tihog ubojicu’: Sutra kod Muzeja besplatno mjerenje tlaka i kolesterola se prvi puta pojavila na cityportal.hr.