Prijava

Vaša prijava

Steen iz back! ‘Lijepo je vratiti se kući, jedva čekam opet navući dres Gorice…’

[]

Nakon što je Mario Carević potvrđen kao novi trener HNK Gorice, iz kluba je stigla još jedn službena objava. Još jedna o kojoj se već dosta toga znalo, jer već smo najavili da se Matthew Steenvoorden vraća kući. Na prvu se neće činiti logičnim poslužiti se tom frazom u trenutku kad u Veliku Goricu stiže momak iz Leidschendama, gradića na jugu Nizozemske. Međutim, svi samo malo upućeniji znat će da tu nema ničega spornog…

Matthew Rudolf Maria Steenvoorden, danas 31-godišnjak, prvi put je došao u Goricu u ljeto 2019. godine, uoči početka druge prvoligaške sezone. Sa 26 godina prvi put se otisnuo izvan domovine, nakon što je prošao Feyenoord i još nekoliko nizozemskih klubova, i vjerojatno u trenucima potpisa ugovora s Goricom nije mislio da će ostati ovdje cijele četiri godine!

Krenuo je u svoju eru onom izjavom kako je “iz hrvatske lige čuo samo za Dinamo i Rijeku, ne i za Hajduk”, što je uzburkalo duhove na jugu, jer nikako ljudima nije bilo jasno kako jedan mladi nizozemski nogometaš ne prati pretkola europskih natjecanja u ljetnim mjesecima… Međutim, sve nakon toga bilo je – med i mlijeko! Mata, kako su ga prozvali u svlačionici, nikad nije radio probleme, donosio je isključivo pozitivu u svlačionicu i kvalitetu na teren.

I zato je rastanak bio emotivan, no tog ljeta 2023. nije mogao odbiti unosnu ponudu iz Uzbekistana. Želio je upoznati drugu kulturu, doživjeti nešto novo, ali s velikom toplinom govorio je o Velikoj Gorici, o gradu i klubu, o tome kako mu se ovdje rodilo dijete… Po baš svemu se Steenvoorden, od prvog do zadnjeg dana, svrstao među one koji nisu zatvorili vrata za sobom.

Godinu i tri mjeseca poslije, evo ga nazad. Stigao je u međuvremenu iz Uzbekistana preseliti u Maleziju, upoznati još jednu kulturu, pa shvatiti da mu najbolje paše – gorički đir. Dogovor je bio lagan, nije nemoguće da je pomogao u posredovanju i najbolji frend Krešo Krizmanić, i četvorka je ponovno Steenova!

– Pratio sam Goricu cijelo vrijeme, gledao utakmice bez obzira na vremensku razliku. Poznajem sve ovdje i lako mi se vratiti. Sjećam se razgovora sa Sukom na stadionu nakon zadnje utakmice u Gorici i imam dojam kao da je to bilo jučer. Dobar je osjećaj ponovno biti kući – rekao je Steenvoorden.

Dosad je odigrao 108 utakmica u dresu Gorice, postao je jedan od simbola one sjajne generacije Gorice, koja se praktički svake sezone borila za Europu, a pomoći će i društvu koje je svježe pod vodstvom trenera Carevića.

– Znatiželjan sam, jedva čekam vidjeti kako ćemo igrati. I, naravno, jedva čekam opet odjenuti dres Gorice! – sa širokim smiješkom zaključio je Matthew.

Dobro nam došao natrag!

Ova objava Steen iz back! ‘Lijepo je vratiti se kući, jedva čekam opet navući dres Gorice…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.