Prijava

Vaša prijava

Kako izgleda Ševčenko kao Terminator, Einstein ili Elvis Presley pogledajte u Galeriji Trumbetaš

[]

Kako bi se lokalnoj zajednici približila ukrajinska nacionalna manjina i novi sugrađani koji su zbog strahota rata utočište našli u Hrvatskoj, u Galeriji Trumbetaš od sutra će biti postavljena izložba modernog ukrajinskog plakata posvećenog velikom ukrajinskom misliocu i reformatoru Tarasu Ševčenku.

Plakati su djelo kijevskog ilustratora Oleksandra Grekhova, a pojavili su se za vrijeme agresije Rusije na Ukrajinu kao simbol otpora i prikazuju Ševčenka kao poveznicu sa stvarnim i izmišljenim svjetski poznatim ličnostima.

Izložbeni projekt “Ševčenkov kvantni skok” pokušaj je modernizacije starih i arhiviranja popularnih kulturnih slika, gdje se povijest i fikcija isprepliću u jedno.

Posjetitelji tako mogu vidjeti Tarasa Ševčenka u različitim ulogama kao što su znanstvenik Albert Einstein, pjevači Elvis Presley i David Bowie, zatim likovi iz filmova i popularne kulture kao što su Jack Sparrow, Terminator, Spider-Man, pa čak i meksička umjetnica Frida Kahlo i drugi.

Otvorenje je u 18 sati, a možete ju razgledati do 1. studenog.

Izložbu će popratiti i dvije radionice kroz koje možete otkriti ljepotu ukrajinske umjetnosti, a koje će vas uvesti u svijet tradicije, simbolike i kreativnosti. Obje će se odvijati u Galeriji Trumbetaš, a prva je na rasporedu u nedjelju 20. Listopada u 12 sati. Riječ je o radionici slikanja tehnikom Petrykivka pod nazivom ‘Boje slobode’. Druga radoinica bit će pletenje narukvice tehnikom makrame ‘Narukvica prijateljstva’ i to u subotu 26. listopada također u podne.

Radionice su besplatne.

Ova objava Kako izgleda Ševčenko kao Terminator, Einstein ili Elvis Presley pogledajte u Galeriji Trumbetaš se prvi puta pojavila na cityportal.hr.