Prijava

Vaša prijava

FOTO Oproštaj od 41 županijskog nastavnika koji su otišli u mirovinu, među njima i 13 goričkih

[]

Provesti čitav svoj radni vijek posvećen podučavanju i odgajanju djece i mladih izniman je posao, prije svega poziv. Poziv koji je izabrala i profesorica hrvatskog jezika iz Gimnazije Velika Gorica, Dubravka Cundeković. Nakon pune 42 godine otišla je u zasluženu mirovinu.

– Po 40 godina raditi jedan posao to zaista moraš voljeti inače se ne bi moglo izdržati. Naš je posao mukotpran, rudarski i težak, a mogu reći i da sam ponekad bila stroga. No, bila sam sretna i zadovoljna, jer sve ono što smo radili na kraju je imalo smisla pa sav taj naš trud i rad nije bio uzaludan – istaknula je profesorica Cundeković koju raduje slobodno vrijeme pred njom, a u kojem se misli posvetiti čitanju knjiga, brinuti o cvijeću i unucima.

Posebno je ponosna na mnoge svoje učenike koje je podučavala, a danas su uspješni u svojim područjima za koja su se opredijelili.

Profesoricu Cundeković, kao i još 12 goričkih učitelja i profesora nagradila je Zagrebačka županija poklon bonovima u vrijednosti od 200 eura. A ovogodišnji jubilarni 20. svečani prijem za učitelje, nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola organiziran je u Svetom Ivanu Zelini.

– Veseli nas što smo mi ove godine domaćini prijema. Proveli ste svoj život i radni vijek u školi predajući ne sam svoje znanje, već svoja životna iskustva i mudrost na djecu. Dio znanja će ostati, ali ona životna znanja, mudrost i upornost i sve ono što ste im usadili to će im ostati do kraja života. Hvala vam svima na svojih 40 i nešto godina koje ste proveli u svojoj struci, vremenu koje ste poklonili svoj toj djeci i da sretni i veseli uživate u svojoj zasluženoj mirovini – poručio im je gradonačelnik Hrvoje Košćec.

Poklon bonove nastavnicima, njima 41, uručio je župan Stjepan Kožić.

– Hvala vam što ste svoj cijeli životni radni vijek usmjerili na odgoj i obrazovanje mladih. U znanje koje ste prenosili na čitave generacije, ništa manje nisu bitne ni one ljudske vrijednosti i vrline bez kojih nema razvoja društva, a to su poštovanje, odgovornost, solidarnost i tolerancija. Odgojili ste generacije učenika, a rezultati vašeg rada itekako se vide – rekao je Kožić pojasnivši kako je Zagrebačka županija u samom vrhu prema čitavom nizu gospodarskih pokazatelja, sportskih i kulturnih uspjeha.

– Iza svakog tog rezultata, uspjeha, pojedinca ili kolektiva, stoje učitelje koji su stvorili temelje – zaključio je Kožić.

Iz Velike Gorice, uz profesoricu Cundeković, nagrađeni su još i Đurđa Čađenović i Gordana Gerhardinger Šipek iz Ekonomske škole Velika Gorica, zatim Slavica Dujmović i Gordana Filipović Čakmak iz Srednje strukovne škole Velika Gorica te iz Zrakoplovno-tehničke škole Rudolf Perešin u mirovinu su otišli Denis Kruhak i Nina Selman Hrvatić.

Kada su u pitanju osnovne škole, iz OŠ Nikole Hribara u mirovinu je nakon 45 godine otišao učitelj razredne nastave Petar Zadro i učiteljica Nevenka Bartulović. Iz Osnovne škole Vukovina, u mirovinu je otišla i učiteljica razredne nastave u Područnoj školi Buševec Vildana Vogrinc. Iz OŠ Eguena Kvaternika u mirovinu su otišle učiteljica hrvatskog jezika Jasminka Tihi-Stepanić te učiteljica razredne nastave Marica Kupina. Iz OŠ Jurja Habdelića u mirovini je Nedica Fijolić.

*Tekst je dio programskog sadržaja ‘Moja županija’ nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

 

Ova objava FOTO Oproštaj od 41 županijskog nastavnika koji su otišli u mirovinu, među njima i 13 goričkih se prvi puta pojavila na cityportal.hr.