Prijava

Vaša prijava

Carevo novo ruho Gorice: Još jedan početak smješten je u Varaždin

[]

Pretposljednjeg dana ožujka ove godine, nakon očajne rezultatske serije i odlaska Dinka Jeličića, u ulozi trenera prvi se put predstavio Rajko Vidović. Svoj debi u HNL-u Rajko će još dugo pamtiti, jer te je subote u Varaždinu dao naznačiti da će Gorica pod njegovim vodstvom biti drukčija, energičnija, rastrčanija i efikasnija. Jurica Pršir odigrao je čudesnu utakmicu, zabio dva gola i odradio strašan posao u defenzivi, a Vidović i njegovi igrači proslavili su pobjedu 4-2.

Posljednju gostujuću pobjedu Gorice do dana današnjeg…

Nepunih sedam mjeseci poslije, priča se ponavlja. Točnije, nadamo se i vjerujemo da se može ponoviti. Opet je baš uoči gostovanja kod Varaždina u svlačionicu ušla nova faca, goričku opremu navukao je Mario Carević, a želja je isti: pobijediti u Varaždinu, konačno opet pobijediti u gostima!

Posao će biti izuzetno zahtjevan, jer ovosezonski Varaždin impresivan je po mnogo detalja, ali u svemu tome posebno “iskače” jedan detalj. Gorica je, naime, samo četiri boda iza tog odličnog Varaždina, koji trenutačno drži europsku, četvrtu poziciju. U tom smislu, eventualna pobjeda naše momčadi u baroknom gradu značila bi potpuno priključenje pozicijama na kojima Gorica želi biti, a donijela bi i jako dobar zalet na početku neke nove ere.

– Nećemo raditi nikakve revolucije, zasad je važno samo skupljati bodove. I skupiti ih što više do zimske stanke. Trener Vidović ostavio mi je momčad u dobrom stanju i hvala mu na tome, a jako se dobro radilo i tijekom ovoga tjedna. Tek ćemo naknadno moći reći je li to zato što je došao novi trener ili će to biti standard, ali svakako idemo u Varaždin s ambicijom da izvučemo najviše što možemo – rekao je Carević na službenom predstavljanju, na kojem je predsjednik Črnko “ukrao show”.

Gotovo je nestvarno koliko se toga u svijetu HNL-a može promijeniti u samo jednoj jedinoj reprezentativnoj stanci. Prije samo 15 dana, nakon poraza od Lokomotive, izgledalo je kao da Gorica stoji u mjestu, da je neizvjesna i sadašnjost i budućnost, da aktualnom treneru stvari izmiču iz kontrole. U međuvremenu je Rajko otišao, tjedan dana trener je bio Mensur Mujdža, zatim je došao Carević sa svojom ekipom, a za kraj je stigla i ta najava o ulasku investitora u klub, o financijskoj injekciji koja samo što nije stigla…

I sve je odmah nekako potpuno drukčije, puno pozitivnije, optimističnije… I sve što nedostaje u ovom trenutku je dobar rezultat u Varaždinu. Kod momčadi koja se, reći će trener “Car”, jako dobro brani, protiv koje je jako teško dominirati, koja je dobro posložena… Nikola Šafarić tamo je i trener i sportski direktor, ima kontinuitet, ima kompaktan kadar, ali mi ćemo svejedno vjerovati da će imati i problema s Goricom.

Ne mogu se očekivati neke temeljite promjene, “revolucije” definitivno ne može i neće biti, ali ovo će sasvim sigurno biti neka drukčija Gorica. Momčad kojoj će “Car” dati neko novo ruho, za početak u smislu energije, pristupa i borbenosti, svega onoga što bi moralo doći kroz taj famozni pozitivni šok koji se događa nakon promjena na klupi. S nestrpljenjem ćemo čekati i objavu početnih 11, bit će zanimljivo vidjeti kako na stvari gleda Mario Carević, jer postojat će tu i naznake smjera u kojem će željeti ići u tjednima i mjesecima pred nama.

Dosad je Gorica igrala s trojicom, odnosno petoricom u zadnjoj liniji, a tako je igrao i Carević sa Šibenikom. Hoće li se na tu opciju odlučiti i s Goricom, ili će ipak mijenjati tu temeljnu ideju igre, doznat ćemo malo prije 17.30, sat vremena prije nego što će krenuti posljednja utakmica desetoga kola. U njega Gorica ulazi s “mršavih” osam bodova i logično je da je Careviću na umu jedino kako uzeti bod ili sva tri, pa se ne treba uzdati u neku veliku nogometnu ljepotu, ali ni to nije isključeno…

U svakom slučaju, vrijeme je za novi početak. I za Carevo novo ruho.

Ova objava Carevo novo ruho Gorice: Još jedan početak smješten je u Varaždin se prvi puta pojavila na cityportal.hr.