Prijava

Vaša prijava

Izazovan mjesec goričkih taekwondoaša: Habijačnić sakuplja bodove, a mlade nade osvajaju bodove

[]

Uspješan i izazovan mjesec je iza goričke ekipe iz Taekwondo kluba Velika Gorica. Kako ističu iz kluba prošli su tisuće kilometara i promovirali Veliku Goricu i klub po Europi i svijetu.

Tako vrijedna seniorka Sara Habijančić i dalje sakuplja bodove na svjetskoj rang listi. Sara je u proteklih mjesec dana nastupila na G1 Riga Open u Latviji i na G! Albania Open u Tirani. Na oba turnira zauzela je 9. mjesto i skupila ponešto bodova za WT rang listu.

– Možemo možda reći da nismo navikli na 9. mjesta, ali ako uzmemo u obzir da se Sara priprema za Europsko prvenstvo za mlađe seniore(U21) koje će se održati krajem studenog i kako očekujemo da bi tada trebala biti najspremnija onda s ovim rezultatima trebamo biti zadovoljni. Sara je trenutno 45 na WT rang listi što je i dalje izvrstan rezultat. Saru do kraja godine očekuje Europsko prvenstvo za mlađe seniore/ke, G1 BiH Open te seniorsko prvenstvo Hrvatske – kažu iz kluba.

Dok je Sara odrađivala svoje turnire, juniorke i kadetkinja Lejla Lea Kajfeš, su još jednom „potegnule“ do susjedne nam Srbije u grad Niš, na kvalifikacijski turnir za završni Grand prix za kadete i juniore koji će po prvi puta biti održan u prosincu u Rumunjskoj.

– Ovaj turnir okupio je skoro 950 natjecatelja iz preko 35 država, i ujedno je bio najviše rangirani turnir za Europsku rang listu kadeta i juniora, imao je oznaku E3. Na ovaj turnir smo išli s kadetkinjom Kajfeš i juniorkama Lanom Gavrilov, Lanom Horvat, Katarinom Bačurin, Dorom Habijančić i Sarom Prpić. Turnir je bio iznimno kvalitetan jer su došli svi najbolji sa Europske rang liste kako bi potvrdili odlazak na završni Grand prix – dodaju iz kluba.

Jedina koja je dohvatila postolje i brončanu medalju bila je Sara Prpić koje je s tim plasmanom potvrdila odlazak na završni Grand prix. Prpić je nastupila i na turniru u Albaniji i osvojila zlato.

Od ostalih naših sportašica jedino je Katarina Bačurin uspješno prošla prvo kolo i na kraju zauzela plasman na 9. mjesto, dok su ustale naše sportašice izgubile u prvom kolu.

– Nemamo za čime žaliti, cure su redom izgubile od protivnica koje su poslije završile na postolju, dale su svoj maksimum u ovom trenutku i idemo dalje jer pred njima su za ovu godinu još ostala dva velika turnira, G1 Croatia Open i G1 BiH Open, a za sljedeću godinu se nadamo da će netko od njih završiti na finalnom Grand prix-u – rekli su iz kluba.

Usporedo dok su klupski „prvotimci“ putovali po Europi, i mlade nade su odradili dva turnira, Čigra Open 2024 u Zagrebu te Dugo Selo Open 2024. Ekipa iz goričkog kluba osvojila je ukupno 17 medalja, od toga su dva zlata, deset srebrnih i pet brončanih medalja.

Na Čigra Openu medalje su osvojili: Antea Perić, Lejla Lea Kajfeš, Jan Becić, Petra Prlić, Katja Kajfeš srebrne, te brončane Naomi Čuić i Tamara Milić. Dugo Selo open medalje osvajaju: zlato Ema Bakula i Meri Muža, srebrne Tonka Vasilić Dražić, Antea Perić, Matej Turković, Paula Kučiš, Jan Becić te brončane Gabriela Matković, Patrik Lončar, Nika Horvačić.

Ova objava Izazovan mjesec goričkih taekwondoaša: Habijačnić sakuplja bodove, a mlade nade osvajaju bodove se prvi puta pojavila na cityportal.hr.