Prijava

Vaša prijava

Igor Matić na svjetskom postolju s hrvatskom ženskom repkom! Velika Gorica imala dva predstavnika u Koreji

[]

Početkom listopada održano je Svjetsko juniorsko prvenstvo u Chuncheonu, Južnoj Koreji. S hrvatskim reprezentativcima tamo je bio i trener goričkog TKD Velika Gorica Igor Matić, koji je ujedno i izbornik ženske juniorske selekcije, a s njima je bila i članica kluba Lara Derdić Trifunović koja je zadužena za oporavak i rehabilitaciju svih sportašica i sportaša. Velika Gorica je tako u domovini taekwondoa imala dva predstavnika.

Ovo svjetsko prvenstvo okupilo je 967 sportašica i sportaša iz 127 država svijeta što je do sad najbrojnije juniorsko svjetsko prvenstvo. Hrvatski reprezentativci odradili su ovo svjetsko prvenstvo izvrsno. Osvojili su dva zlata, Oscar Kovačić(Prana-Karlovac) Magdalena Matić(Marjan-Split) i dvije bronce, Ema Bugarinović(Fox-Bjelovar) Marija Uglešić(Marjan-Split).

– Ovo je najveći uspjeh naših juniora na svjetskim prvenstvima. Kad dodamo i da smo osvojili prvo muško zlato koje do sad nismo nikad imali onda je uspjeh još i veći. Pored osvojenih medalja imali smo i dva peta te tri deveta plasmana. I kako to obično i bude kada je sve odrađeno izvrsno i kada su rezultati vrhunski, na kraju turnira jedna mala Hrvatska osvojila je u ukupnoj konkurenciji sportašica nevjerojatno 3.mjesto dok su nam dečki bili četvrti. U konačnici kad bi se zbrajali cure i dečki mi bi završili na trećem mjestu iza reprezentacija Irana i Koreje. Koliko je to sve izvrsno govori činjenica da velike države koje ulažu u naš sport velike količine novaca gledaju nam u leđa i nemaju ni jedno osvojeno zlato, redom Kina, Velika Britanija, Francuska, Španjolska, Usa, Kanada, Ain(Rusia), Italia, Turska…. I u konačnici trener Igor se nakon europskih postolja napokon popeo i na svjetsko postolje te podigao zasluženo osvojeni pehar u ženskoj konkurenciji – ističu iz TKD Velika Gorica.

Treneru Matiću ovo je osma godina kako je u stožeru juniorske reprezentacije i četvrto odrađeno svjetsko prvenstvo s do sada najvećim uspjehom u karijeri.

 

Ova objava Igor Matić na svjetskom postolju s hrvatskom ženskom repkom! Velika Gorica imala dva predstavnika u Koreji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.