Prijava

Vaša prijava

FOTO Djelatnici Komunalca uljepšavaju grad: Bit će posađeno gotovo 20 tisuća sadnica jesenskog cvijeća

[]

Djelatnici VG Komunalca posljednjih dana uređuju grad kako bi zasjao u pravom šarenom cvjetnom jesenskom ruhu. Na brojnim lokacijama kako u gradu tako i okolici zasadit će se uglavnom maćuhice, tratinčice i ostalo razno prigodno cvijeće. Riječ je o čak 28 tisuća sadnica.

Prije same sadnje uređene su gredice, zemlja je isfrezana i usitnjena kako bi se što lakše obavila sadnja. Cvijeće će tako krasiti prepoznatljive lokacije u gradu kao što su Trg Stjepana Radića, Park dr. Franje Tuđmana, kod spomenika Golubice, na ulazu u Goricu, na rotoru u Ulici Matice hrvatske i Ljudevita Posavskog, kod Milenijskog križa, kružni tok Vladimir Nazor…i mnoge druge.

Foto: VG Komunalac

No, ne sadi se samo cvijeće, već se popravljaju i zamjenjuje uništene i dotrajale podnice, grede, daske, rukohvati, sjedalice, ljuljačke i tobogani u dječjim parkovima u više od 20 naselja. Gorički mališani sada će moći sigurno i bezbrižno uživati u igri na otvorenom.

Radilo se ovih dana i na izgradnji temelja za postavu novih autobusnih nadstrešnica. Radilo se na željezničkom kolodvoru i Vukovini. Nadstrešnice će dobiti i mještani u Rakarju, Selnici i Velikoj Mlaki.

Foto: VG Komunalac

Podsjetimo kako su uoči uvođenja novo lokalnog prijevoznika, djelatnici VG Komunalca već izgradili 12 novih autobusnih stajališta.

– Uvijek nas vesele radovi kao što su sezonska sadnja cvijeća koja uljepšava naš grad i okoliš, naše parkove, trgove i ulice. Isto tako radovi na obnovi dječjih igrališta i parkovne opreme gdje smo uklanjali stare i dotrajale sprave ili dijelove te ih mijenjali novima čime se se stvorio ugodniji prostor za djecu i obitelji. Zahvaljujem se našim vrijednim djelatnicima koji rade na svim ovim poslovima bili oni redovni ili izvanredni. U suradnji s Gradom, i dalje ćemo nastojati sve radove obavljati kvalitetno i ažurno, od trenutnih aktualnih jesenskih do onih zimskih koji su uskoro pred nama – istaknuo je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

Foto: VG Komunalac

Foto: VG Komunalac

Ova objava FOTO Djelatnici Komunalca uljepšavaju grad: Bit će posađeno gotovo 20 tisuća sadnica jesenskog cvijeća se prvi puta pojavila na cityportal.hr.