Prijava

Vaša prijava

FOTO Više od 100 mališana u Novom Čiču učilo o zaštiti prirode i okoliša

[]

U Etno naselju Novo Čiče održane su ekološke radionice s učenicima drugih razreda. Riječ je o radionicama koje se provode unutar programa „Etno naselje Novo Čiče u svrhu edukacije djece i mladih o zaštiti prirode i okoliša“. Program je financiran putem Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga u području zaštite prirode i okoliša Grada Velike Gorice. Program provodi Kulturno umjetničko društvo “ČIČE” Novo Čiče sa stručnim suradnicima.

Cilj je educirati djecu i mlade na koji način čovjek utječe na prirodu, kako može smanjiti negativan utjecaj na prirodu recikliranjem i odvajanjem otpada, potaknuti djecu na razmišljanje o načinima na koji se sve ambalaža može ponovno upotrijebiti, što sve nosimo u mobilno reciklažno dvorište, gdje završava otpad, kako prepoznati pojedinu vrstu materijala…

– Želja nam je i educirati djecu i mlade o klimatskim promjenama i utjecaju na okoliš, osvijestiti važnost hrane, kao i pokazati im različite vrste sjemenja i upoznati ih postupkom sjetve na povišenim gredicama. Naučiti ih o vrstama otpada i važnosti zaštite okoliša, a što će biti mjereno pomoću anketnog upitnika prije početka i nakon završetka edukacije. želimo ih i osvijestiti  o važnosti očuvanja šuma i stabala kako bi se smanjila njihova sječa i povećao pozitivan stav prema stablima – ističu provoditelji projekta.

Kako bi ostvarili zacrtane ciljeve provedena je radionica „Okoliš i otpad“ na kojoj je sudjelovalo 129 učenika. Edukaciju je vodio Stipo Duvnjak i Sara Azinović.

Učenici su kroz početni upitnik pokazali početno znanje o okolišu i otpadu. Nakon toga su obišli edukativne table i poslušali kratko predavanje predavača. Na taj način su stekli nova znanja i ponovili znanja koja su naučili u školi. Posljednji dio edukacije bio je praktični rad kroz koji su učenici sami reciklirali u kante za odvojeno prikupljanje otpada. Na kraju edukacije su svi zaslužili diplomu da su postali mali čuvari prirode.

Ova objava FOTO Više od 100 mališana u Novom Čiču učilo o zaštiti prirode i okoliša se prvi puta pojavila na cityportal.hr.