Prijava

Vaša prijava

Šroki, kralj Gabele: ‘Živim u Čapljini, zabijam i asistiram, a usput i pratim Goricu’

[]

Dok njegova HNK Gorica, klub u kojem je odrastao, u koji se nekoliko puta vraćao, vodi svoje borbe, Martin Šroler vodi svoje. Posljednji odlazak iz matičnoga kluba odveo je dečka s Plesa u Kustošiju, s kojom je plan bio ući u drugu ligu, ali nije se dogodilo. A kad je već ispalo tako, kad su se već promijenili planovi, i Šroler je odlučio krenuti drugim putem.

– Nakon raskida s Kustošijom neko vrijeme nisam imao klub, čekao sam da se nešto otvori, i taj dan čovjek mi se javio s pitanjem bi li želio doći u GOŠK iz Gabele, klub iz Premijer lige BiH. Rekao sam da bih, stvari su se krenule rješavati, ja sam spakirao stvari i već isti dan sve je bilo riješeno – javio se Šroki dok je, sukladno svim propisima, prolazio distancu od Čapljine do Gabele, rutu koju prođeš za sedam-osam minuta.

– Da, živim u Čapljini, i mogu reći da je grad baš dobar. Sviđa mi se, ima i nešto sadržaja, u svakom slučaju puno bolja opcija nego da živim u Gabeli, jer to je ipak puno manje mjesto, od jedva dvije tisuće ljudi. U Gabeli je stadion, tu igramo, ali s obzirom na to da se radi o tako malome mjestu, nema nikad velike gužve. Na utakmicama je možda dvjestotinjak ljudi, koji put i nešto više – prepričava Šroler prve dojmove života na samom jugu Hercegovine, na granici s Hrvatskom.

Dakle, život je dobar, ali puno je važnije da je nogomet – odličan! Briljira Šroler na početku još jedne etape svoje živopisne karijere, praktički od prve sekunde pokazao se kao pojačanje za GOŠK. U četiri dosad odigrane utakmice upisao je dva gola i dvije asistencije, a u tri od četiri kola zaslužio je mjesto u momčadi kola Premijer lige!

– Zasad ide baš jako dobro. Dva tjedna nakon dolaska sam trenirao, pripremao se, i valjda sam već tu pokazao da mogu pomoći, jer ušao u prvih 11 čim sam dobio pravo nastupa. I igram cijelo vrijeme, prvi put sam izašao u završnici ove zadnje utakmice. Liga je dobra, tereni su dobri, ima tu i vrlo ozbiljnih igrača, a ja sam se u sve to i brzo i dobro uklopio. U prvoj utakmici imao sam asistenciju, u trećoj sam zabio gol, a u subotu protiv Slobode iz Tuzle spojio sam gol i asistenciju – nabrojio je recentne dosege Martin.

Za tu posljednju predstavi, za prikazano u pobjedi 2-0 protiv Slobode, prvoj GOŠK-ovoj ove sezone, na Sofa Scoru dobio je nevjerojatnu ocjenu 9.7 (?!), a nije puno lošije bilo ni u tri prethodne. Čak je i u porazu 0-4 od Veleža dobio visoku ocjenu 8.0, a sve to dovelo je i do ekspresnog interesa nekih većih klubova, koji već “škicaju” dečka iz Gorice. Barem tako govore vijesti iz susjedstva…

Asistenciju Martina Šrolera potražite na 01:30, a gol na 03:45…

– Istina je da sam kroz ovih nekoliko utakmica uspio promovirati sebe, ali volio bih da smo uspjeli uloviti i malo više bodova. Dobro, u te četiri utakmice uzeli smo četiri boda, nije to loše, pogotovo s obzirom na to da u prvih šest kola nismo osvojili ni boda, ali velika je borba pred nama. Nadam se da ću ja nastaviti ovako, da ću i dalje pomagati momčadi, i da ćemo zajedno skupljati bodove – govori Šroler.

S nogometnim terena znao se od ranije s Danom Lagumdžijom, bivšim igračem Opatije, s kojem se odmah i zbližio, ali u Gabeli je cijeli niz hrvatskih igrača. Trener je bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić, a tu je i bivši igrač Solina Antonio Kaćunko, bivši igrač Varaždina Karlo Perić, bivši igrač Lokomotive Filip Mihaljević… Cijela ta ekipa nove bodove će tražiti ovog vikenda u Doboju.

– Da, čeka nas Sloga Meridian, a ja nastavljam obilaziti Bosnu i Hercegovinu. Sad ćemo malo do Doboja, bili smo već u Širokom i Konjicu, ići ćemo i u Prijedor, Mostar, Posušje, Sarajevo… Sve u svemu, zasad jako dobro iskustvo, nadam se da će se i nastaviti tako – poželio je Šroler prije nego što smo krenuli zaključivati javljanje iz Čapljine.

Nije, naravno, moglo ni ovaj put proći i bez malo goričke spike…

– Gledam, pratim koliko mogu, a često baš i ne mogu. Pogledam svakako sažetke svake utakmice Gorice, znam što se događa, vidio sam i da je došao novi trener… Osobno mi je jako žao što je Rajko Vidović morao otići, to mi je jedan od najdražih i najboljih trenera koji me ikad vodio, ali tako to ide u nogometu. Njemu svakako želim da što prije nađe novi klub, a Gorici da se što prije digne na tablici – završio je Martin, nogometni kralj Gabele.

Ova objava Šroki, kralj Gabele: ‘Živim u Čapljini, zabijam i asistiram, a usput i pratim Goricu’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.