Prijava

Vaša prijava

VIDEO Treće mjesto za folkloraše Šiljakovine na državnoj smotri u Čakovcu

[]

Članovi Folklornog ansambla Šiljakovina bili su predstavnici Zagrebačke županije i Velike Gorice na 31. Susretima hrvatskim folklornih ansambala i izvornih skupina održanih jučer u Čakovcu. Gorički predstavnici izveli su svoju koreografiju ‘Jel Gabela gdje je prije bila’, a riječ je o pjesmama i plesovima iz doline Neretve u Bosni i Hercegovini te osvojili treće mjesto.

Za koreografiju su bili zaduženi Nikola Menalo i Dubravko Radić, a prema izvornim napjevima glazbenu obradu je uvježbao Joško Ćaleta.

U Čakovcu je nastupilo je 12 skupina iz svih krajeva Hrvatske, a koje su izabrane među 178 folklornih skupina koje su nastupile na županijskim smotrama.

Prvu nagradu osvojio je KUD ‘Mak’ iz Trnovca s koreografijom “Kad su na Fileži pervi put zvonili” – pjesme i plesovi sridnjeg Gradišća – prikaz posljednje proslave nakon regrutacije te odlazak na odsluženje vojnog roka, a drugo mjesto pripalo je Folklornom ansamblu “Matija Gubec” iz Karlovca za koreografiju “Čerkica se od majke otpravlja” – fragmenti svadbenih običaja sela Lukinić Brdo.

Kako je to izgledalo u Čakovcu pogledajte ovdje.

Ova objava VIDEO Treće mjesto za folkloraše Šiljakovine na državnoj smotri u Čakovcu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.