Prijava

Vaša prijava

Premoćna Gorica u posljednjim minutama uhvatila bodove


Tristotinjak gledatelja po iznimno ugodnom sunčanom vremenu na gradskom stadionu u Velikoj Gorici vidjelo je napadačku igru domaćina koja je goste iz Siska gotovo potisnula u vlastiti šesnaesterac, a nagrada i pobjeda stigla je u posljednjim minutama pogotkom Zenunija, a nakon ubačaja Vučića. Mogli su domaći i podebljati vodstvo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade no Dvorneković je iz kaznenog udarca gađao gredu. Domaćin je od samog početka nastojao nametnuti ritam a već u prvih 10 minuta stvorio tri izglednije prilike za vodstvo.  Domaći u 18. minuti traže najstrožu kaznu, no sudac nije mislio isto. Opet su se zaredale prilike redom u 22., 30. i 43. minuti no Škvorc i Štrok nisu bili dovoljno koncentrirani. Problemi za domaćeg trenera krenuli su već u 27. minuti kada je zbog lakše ozlijede igru morao napustiti Katanec koji je na lijevom boku mijenjao požutjelog Žutića pa je na tu poziciju morao Hodžić. No, ni ta kombinacija nije izdržala više od 18 minute pa je tako Hodžić zbog ozlijede morao napustiti igru. Milinović je tako umjesto da se bavi osvježavanjem napada koji ni danas nije bio nimalo autoritativan, morao rotirati trojicu igrača na lijevom boku.
U nastavku utakmice Gorica je povećala pritisak prema gostujućem vrataru, a kako je utakmica odmicala igrači Segeste su bili više na zemlji nego u utakmici. U 62. minuti Hajduk je srušen u izglednoj prigodi za postizanje pogotka no Čuljak je ostao nijem, a burna reakcija Hajduka i Jančetića iznjedrila je na kraju opomene za obojicu. Kako se utakmica bližila kraju domaći su sve više opsjedali vrata, a navijači su dva puta uzaludno slavili. Prvo je Livaja pogodio vratnicu već svladanog Topića sa svega nekoliko metara, potom se lopta šetala po petercu, a da je nitko nije uspio ubaciti u gol, a onda je nakon jednog centaršuta Gorica ipak povela, no i taj pogodak je poništen zbog nedozvoljene pozicije. Ipak, u 89. minuti nakon centaršuta s desne strane Zenuni je ipak uspio jednu odbijenu loptu od vratara Segeste pospremiti u mrežu.
U posljednjih pet minuta sudačke nadoknade Gorica je držala sigurno loptu u nogama i ostvarila novu pobjedu i nova tri boda za sigurnije mjesto na tablici.

galerija fotografija:

foto: arhiva HNK Gorica
foto: arhiva HNK Gorica
foto: arhiva HNK Gorica
foto: arhiva HNK Gorica

24. godišnjica osnutka 153. gardijske brigade