Prijava

Vaša prijava

Zdenka Kovačiček poziva na javno snimanje albuma


Dama hrvatske jazz scene, Zdenka Kovačiček nakon pet desetljeća karijere, priprema novi dvostruki album “Zdenka pjeva Ellu i Lelu” s mladim glazbenicima i novim jazz skladbama koji će biti objavljen u nakladi Croatia Recordsa.

Ovim putem pozivamo vas na javno snimanje albuma koje će se održati u nedjelju, 4. listopada 2015. u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 20 sati. Koncert je podijeljen na dvije tematske cjeline: s jazz standardima iz repertoara velike američke jazz pjevačice Elle Fitzgerald te s autorskim skladbama hrvatske jazz pjevačice Lele Kaplowitz. Zdenkin prateći bend činit će Joe Kaplowitz na orguljama, Elvis Penava na gitari te Ratko Divjak na bubnjevima, a gosti koncerta su Saša Nestorović (saksofon), Ramon Reberšak (truba) i Lela Kaplowitz (vokal). Cijena ulaznice je 100 kuna.

Zahvaljujući velikom broju ostvarenih nastupa na stranim pozornicama, jazz festivalima i gostovanjima, Zdenka Kovačiček je stekla zapažen međunarodni ugled. Njezini stilski afiniteti i pristup interpretaciji jazza, zasnovani su na tradiciji američkog jazz vokala, swingu i sklonosti prema jazz standardima. Pjevala je uz najveće hrvatske jazziste: Boška Petrovića, Vanju Lisaka, Miljenka Prohasku, Ladislava Fidrija, Damira Dičića i druge, ali i istaknute strane jazziste te uz Jazz orkestre HRT-a i HGZ-am kao i s Big Bandom RTV Slovenija.