Prijava

Vaša prijava

Održana 8. Turopoljska fišijada: Nema ribe, do kotlovine!


Lijepu sunčanu nedjelju mnogi velikogoričani iskoristili su kako bi posjetili „8. Turopoljsku fišijadu“  koju već tradicionalno organizira gorički HNS.

Ove godine je na „Fišijadi“, kako nam je rekao Pero Josipović zamjenik predsjednika GO HNS-a Velika Gorica bilo osamnaest natjecatelja, i naravno, jedna ekipa koja je bila van konkurencije, ali koja je zasigurno ispred svojeg kutka imala najveću gužvu, a riječ je o ekipi HNS-a iz Samobora u tzv.”fish free zone” koji su pripremali –kotlovinu.

Na Fišijadi je tradicionalno nastupio Folklorni ansambl Turopolje, a legendarni Kraljevi ulice iz Zagreba bili su prava glazbena poslastica za sve prisutne.

Za dobar fiš, osim što više različitih vrsta ribe,važan je i dobar temeljac, a onaj tajni sastojak je puno volje, sreće i srca, otkrio nam je to Nenad Panian iz dugoselskog ogranka HNS-a čija je ekipa osvojila nagradu za najbolje uređen stol.

Ekipe su se doista potrudile, a nakon što je stručni žiri kušao što su natjecatelji pripremili, odluka je da najbolji fiš kuha ekipa Glivarskog društva „Prosenjak“ iz Zagreba, slijedi ekipa „Minskog polja“ iz Stare Gradiške, a treći je SDP Velike Gorice, sve ostale ekipe, prema tradiciji, zauzimaju četvrto mjesto.

Galerija fotografija:

8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (1)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (2)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (3)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (4)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (5)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (6)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (8)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (9)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (10)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (12)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (13)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (14)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (15)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (16)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (17)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (19)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (23)
8.TUROPOLJSKA FIŠIJADA (24)