Prijava

Vaša prijava

Županija dodjeljuje stipendije učenicima i studentima


Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija. U ovoj školskoj godini županija će dodijeliti 50 novih stipendija i to 30 za učenike te 20 za studente. Za 50 novih stipendista te 158 starih koji nastavljaju redovno školovanje.

Od 30 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 10 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 20 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja. Od 20 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 10 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 10 stipendija.

Kao i prošle godine, stipendije se dodjeljuju za 12 mjeseci, a mjesečno iznose 500 kuna za učenike i 1000 kuna za studente. Jedan od kriterija je da učenik ili student ima prebivalište na području županije. Osigurano je 2 milijuna i 350 tisuća kuna, a natječaj je otvoren do 15. listopada.