Prijava

Vaša prijava

14. Gastro Turopolja: Gorica postaje carstvo delicija!


Već četrnaest godina za redom, u listopadu Velika Gorica i Turopolje žive u znaku gastronomije i vrhunskih okusa turopoljskih jela, te svih delicija koje pripremaju majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata ili hrane svog kraja koju izlažu gosti na manifestaciji – gastro izložbi i velikom nedjeljnom Turopoljskom ručku.

Organizatori Gastro Turopolja – Udruženje obrtnika Velika Gorica i Turistička zajednica grada Velike Gorice pripremaju i ovogodišnju manifestaciju.

gastro2

Svi ljubitelji dobre hrane i ove će godine u gastro tjednu od 12.-18. listopada moći uživati u ponudi velikogoričkih restorana, a Gastro-izložba i nedjeljni turopoljski ručak priprema se 18. listopada u centru Gorice, koji će i ove godine postati velika blagovaonica za tisuće građana koji će uživati u bogatoj eno-gastronomskoj ponudi – u domaćoj turopoljskoj kuhinji i specijalitetima koje će pripremati gosti na izložbi.

Najfinije kontinentalne i morske delicije

Za uživanje u morskim delicijama i ove godine s otoka Korčule i Lastova stižu plodovi mora i dalmatinska spiza.

Najbolju domaću turopoljsku kotlovinu pripremat će učenici velikogoričke Srednje strukovne škole i ekipe vatrogasnih društava, a lovački gulaš lovačka društva.

Posjetitelji će svoja nepca počastiti prepoznatljivim turopoljskim jelima i najfinijim slasticama velikogoričkih slastičara.

gastro3

Nakon ručka slijedi uživanje u najboljim vinima velikogoričkih podruma, kao i vinima gostiju vinara iz Zagrebačke županije, otoka Korčule i Slovenije.

Bogati program u centru Velike Gorice ispred Muzeja Turopolja uključuje manifestacije: kulinarski show, najveći švedski stol na otvorenom, prodajna izložba jabuka, meda, suvenira, obrtničkih proizvoda, eko i zdrave hrane, tamburaše, zabavne i druge sadržaje koje će pripremiti organizatori.

Prijave za natjecanje u kotlovini još do srijede 

Prijave za pripremu kotlovine traju još samo do srijede, 7. listopada. Bit će tu i izložba jabuka u organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj, zatim Velikogorički dani meda – izložba meda i pčelinjih proizvoda te kulinarski show uz Davora Dretara Drele i Tomislava Špičeka.

Moći ćete kupiti i nešto od domaćih suvenira i proizvoda tradicijskih obrta. Organizatori su pripremili i cjelodnevni kulturno-zabavni program. 14. Gastro Turopolja trajat će od 12 do 18. listopada.