Prijava

Vaša prijava

Oduševile najmlađe velikogoričane: Studentice dizajna predstavile slikovnicu i glazbenu kutiju


U sklopu Dječjeg tjedna koji se održava do 16. listopada jučer su na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Velika Gorica predstavljene slikovnica “Carevo novo ruho” i igračka “Glazbena kutija” Klasje Habjan i Sare Pavleković Preis, studentica Studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu.
„Shvatila sam da ima malo slikovnica koje su po nečemu drastično nove, a htjela sam na neki kreativan način ispričati priču koja je posebna, zato i poseban način pripovjedanja, a prikladna je zbog tih praznina, nema crteža sve su scene izrezane, a priča govori o ruhu kojeg nema,koje je samo privid.“ – otkrila je Klasja Habjan otkud ideja za ovakvu slikovnicu.
Za sad postoje samo tri primjerka ove slikovnice, ali Klasja bi voljela da jednog dana ima i neku nakladu kako sve ne bi ostalo samo na slikama koje se zasad mogu vidjeti samo na internetu.
„Music box je glazbena kutija koja potiče djecu na razvijanje kreativnosti i stvara podlogu za kasnije bavljenje glazbom.“ – rekla je Sara Pavleković Preis o svojoj inovativnoj igrački.
Glazbena kutija je također ručni rad koji je izradila sama Sara, a trenutno je zahvaljujući putujućoj izložbi u sklopu natječaja Balkan designers u Beču, a trebala bi biti predstavljena i u Tirani.

Galerija fotografija: