Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik Barišić na listi za Sabor


U ponoć je istekao rok za predaju kandidacijskih lista za parlamentarne izbore. Sada teče rok od 48 sati za provjeru, a potom službeno počinje kampanja. Dvije velike koalicije – Hrvatska raste i Domoljubna koalicija uvjerene su u pobjedu i u to da će sastavljati novu Vladu.

“Manje-više se vidi i kristalizira kako diše nacija. Tko tu ima podršku i gdje. – rekao je Zoran Milanović, dok je šef HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao da očekuje dvotrećinsku većinu u Saboru. Na predanoj listi za Hrvatski sabor u šestoj izbornoj jedinici, našao se i gorički gradonačelnik Dražen Barišić, ujedno i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a. Inače, šesta izborna jedinica obuhvaća jugoistočni dio Zagrebačke županije, dakle i Grad Veliku Goricu, te Sisačko-moslavačku županiju i jugoistočni dio Grada Zagreba. HDZ-ovu listu u našoj izbornoj jedinici predvodi predsjednik županijske Skupštine i čelnik županijskog HDZ-a Dražen Bošnjaković, na njoj su, među ostalima, i župan ZŽ Stjepan Kožić, zatim sisački župan Ivo Žinić.

Konačne liste za izbore DIP će objaviti kroz dva dana, a čime i službeno počinje predizborna kampanja. Do najneizvjesniji parlamentarnih izbora dijeli nas 20-ak dana.

VI.izborna jedinica