Prijava

Vaša prijava

Gradsko vijeće nakon tri mjeseca nastavilo sa radom


Petnaesta sjednica gradskog vijeća Velike Gorice započela je radom aktualnim satom u 14:00 sati. Većinu pitanja iskoristili su za sebe vijećnici vladajuće koalicije, a jedno od zanimljivijih pitanja bilo je vezano uz oslobađanje plaćanja gradske sportske dvorane za članove Zajednice sportskih udruga. Pitanje je postavio SDP-ov vijećnik Darko Stanilović, a na isto je odgovorio resorni zamjenik Ervin Kolarec: „Točno je da je gradsko vijeće u srpnju donijelo preporuku da se klubovi s 01. rujnom oslobode plaćanja dvorane. Mi smo za najavljeni rebalans tražili da se Ustanova za upravljanje ŠRC-om odrekne određenog dijela svojih proračunskih sredstava koja su planirana za ovu godinu i to je predstavljalo problem u provođenju ovakve odluke. Međutim danas je dogovoreno da će Ustanova zadržati svoj proračun za ovu godinu, te da će na temelju toga već sutra postojeća odluka Upravnog vijeća biti korigirana i računi koji su ranije bili ispostavljeni za rujan biti će stornirani. Važno je također naglasiti da je preporuka gradskog vijeća išla u smjeru oslobađanja za sve klubove koji kroz sporazum o asignaciji između Ustanove, Zajednice športskih udruga i klubova prihvate podmirivanje svih nastalih obveza zaključno sa 31.08.2015.“

Zamjenik gradonačelnika je posebno apostrofirao i intenciju grada da će ova odluka ostati na snazi i za sve naredne godine a da će grad u novom proračunu osigurati pokrivanje troškova Ustanove povećanjem proračuna za taj iznos, nakon čega je vijećnik SDP-a Stanilović konstatirao da je zadovoljan odgovorom.

U nastavku sjednice prisegu novog vijećnika u gradskom vijeću položio je Stjepan Kosić koji je na mjesto gradskog vijećnika sjeo umjesto novog pročelnika Krešimira Ačkara.

Očekuje se da neće biti većih prijepora na ovoj sjednici poglavito činjenicom da je veći broj oporbenih vijećnika preskočio uvodni dio sjednice.

foto galerija: