Prijava

Vaša prijava

Tko se boji snijega još? Zimske službe spremne!


Još jučer smo gradom šetali s kaputom preko ruke, a već danas situacija je drugačija. U mnogim dijelovima središnje Hrvatske pale su prve pahulje snijega, za sada nije alarmantna situacija da bi na teren trebala izaći i zimska služba,ali dobro je znati da je spremna.

Prije nekoliko dana svoju spremnost pokazala je velikogorička zimska služba predstavivši se na smotri organiziranoj kako bi se javnosti pokazalo čime se sve raspolaže, a o čemu smo već pisali.

I zimska služba Zagrebačke županije spremna je za provođenje programa radova održavanja županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije u zimskom razdoblju 2015./2016. za što je osigurano 15,7 milijuna kuna.

Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije organizira provođenje zimske službe na 1222 km županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije za što je osigurano 27 kamiona i jedna freza, 4000 tona soli i 4000 m3 sipine.

Pod zimskom službom podrazumijevaju se radovi neophodni za održavanje prohodnosti cesta i sigurnog odvijanja prometa, za režim prometa u zimskim uvjetima koji je određen posebnim propisima. Prema Pravilniku o održavanju i zaštiti javnih cesta se smatra prohodnom, ako visina snijega na kolniku ne prelazi 15 cm i ako je promet moguć s vozilima koja imaju zimsku opremu.

Iz Županijske uprave za ceste apeliraju na sve sudionike prometa na korištenje adekvatne zimske opreme na svojim automobilima.