Prijava

Vaša prijava

Evo što nas sve očekuje za 20. rođendan grada


Tijekom prosinca organizirano je niz događanja i manifestacija kojima se obilježava 20. obljetnica Grada.

Na sam blagdan svete Lucije, u nedjelju 13. prosinca, u čast poginulim braniteljima na gradskom groblju u 10 sati bit će položeni vijenci. U 11,30 sati počinje sveta misa u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, dok je za 13,30 sati predviđeno Spravišće Plemenite općine Turopoljske. Paljenje treće adventske svijeće je u 18 sati, nakon čega kreće povorka svjetlosti od Muzeja do Trga Stjepana Radića. U njoj sudjeluju velikogoričke udruge, ali i svi građani koji to žele. Potrebno je doći s lampionom ispred Muzeja Turopolja u 18 sati. Povorku će predvoditi banderij i izviđači koji nose Betlehemsko svjetlo, čime će se obilježiti Sveta Lucija, zaštitnica našega grada. Povorka će ići od Muzeja Turopolja do Trga Stjepana Radića, gdje će biti prigodni program, koji završava velikim rođendanskim koncertom Prljavog kazališta od 20 sati.

foto: Gorica.hr

Dječji vrtići izradili su turove i ukrase koji simboliziraju 20. obljetnicu grada,  a postavljeni su na ulazima u Veliku Goricu i ispred Muzeja Turopolja, Pučkog otvorenog učilišta i na Trgu Stjepana Radića.

Ispred Pučkog otvorenog učilišta već traje prvi festival hrane u organizaciji tvrtke Wok by Matija, pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice, a na istom mjestu će biti organiziran i doček Nove Godine. Ove godine u jednu će manifestaciju biti objedinjen velikogorički glazbeni festival i božićni koncert, na način da će nastupiti izvođači s VGF-a koji su u proteklim godinama ispjevali pjesme o Velikoj Gorici, a u božićnom dijelu sudjeluju kulturno umjetnička društva.

plakat dan Grada