Prijava

Vaša prijava

FOTO Nova Vinska kraljica: Obitelj mi je udahnula ljubav i vjeru u vino


Jaskanka Lucija Šember, studentica druge godine Ekonomskog fakulteta, proglašena je Vinskom kraljicom Zagrebačke županije za 2016. godinu. Lucija je odmah priznala kako je ispunjen njezin san iz djetinjstva.

foto: Sanjin Vrbanus

„Nakon fakulteta koji je bio moj prvi cilj, postati vinskom kraljicom za mene je ispunjenje dječjega sna. Želim zahvaliti roditeljima i obitelji koji su mi udahnuli ljubav i vjeru u vino te me naučili da vino i nije samo rad već i poneki užitak baš poput ovoga večeras. S ponosom ću nositi krunu vinske kraljice narednih godinu dana i s velikom odgovornošću obavljati zadane dužnosti, a to je prije svega predstavljati i promovirati vina i vinare Zagrebačke županije. Ustrajat ću u tome da sve više ljudi uvidi posebnost vina i uživa u njemu kao i mi večeras“, govorila je Lucija pred oduševljenim posjetiteljima.

Lucija Šember dolazi iz poznate vinogradarske obitelji, s tradicijom u proizvodnji vina dugom više od 150 godina. Krunu joj je predala dosadašnja vinska kraljica Helena Čegec, a lentu stavio župan Stjepan Kožić.

„Izbor vinske kraljice, još je jedan od naših projekata, simbol je i znak da smo vinogradarsko-vinarska županija, a svaka takva županija mora imati svoju kraljicu. Hvala dosadašnjoj koja je uspješno promovirala enološka bogatstva Zagrebačke županije“, rekao je Kožić.

Predsjednik ocjenjivačkog suda, zamjenik župana Damir Tomljenović, napominje kako je kraljica odabrana nakon pokazanog pismenog, usmenog i praktičnog znanja.

„Vinska kraljica ne treba biti ljepotica, ali važno je da bude ugodna i komunikativna. Svakako mora ponešto znati o vinu, ali puno toga može i naučiti“, istaknuo je Tomljenović.

Prvom pratiljom proglašena je Valentina Trcak iz Svetog Ivana Zeline, dok je Samoborka Lucija Fabek druga pratilja.

Galerija fotografija:


Božićna košarica još uvijek nije puna