Prijava

Vaša prijava

Velikom Goricom vozio s čak 2,37 promila alkohola u krvi


Kapitalac iz policijske akcije ‘Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga’ provedene od 11. do 13. prosinca na području cijele PU zagrebačke je 37-godišnji Velikogoričanin. Policija ga je zaustavila u nedjelju, 13. prosinca, u 4.48 sati, u Ulici Matije Magdalenića. Alkotestom je utvrđeno da je Velikom Goricom vozio s čak 2.37 promila alkohola u krvi, ali najgore se na sreću nije dogodilo. Pijani vozač je na vrijeme uhićen i odvezen na otrežnjenje na zagrebačke Oranice.

Iz prometa isključeno 220 vozača

Policija je u akciji evidentirala 1247 prometnih prekršaja, od čega je 220 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. U prometu je bilo pijano 18 žena-vozačica. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeta je 201 vozačka dozvola, a iz prometa je isključeno 220 vozača. Kod 26 vozača (11.8%) alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu bila je veća od 1.5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Prilikom provođenja akcije, 20 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Preliminarno su testirane četiri osobe na droge, a svi testovi su bili negativni.