Prijava

Vaša prijava

Humani gorički učenici, roditelji i učitelji prikupili 330kg čepova, a evo i zašto


U humanitarnu akciju Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’ priključili su se i velikogorički učenici, roditelji i učitelji. Cilj akcije je bio da se plastični čepovi od PET i tetrapak ambalaža prikupljaju i šalju u Udrugu, koja će u zamjenu za njih dobiti određena novčana sredstva kojima će kupiti skupe lijekove koji nisu na listi HZZO-a, a potrebni su ovoj skupini oboljelih za liječenje.

Organizator Nacionalni park Krka dodatno je motivirao sve zainteresirane da prikupljaju čepove pa će svi oni koji su u razdoblju od 15. lipnja do 15. prosinca prikupili kilogram čepova dobiti dvije besplatne ulaznice u Nacionalni park „Krka“.

Čepove su na velikogoričkom području prvi počeli prikupljati učenici, učitelji i roditelji Eko- škole Rakitovec, nakon čega su im se pridružile i područne škole Buševec, Mraclin te centralna u Vukovini.

Za 330 kg čepova dobili smo 660 ulaznica, što je dovoljno za sve učenike naše centralne i područnih škola. 50 ulaznica poklonit ćemo Klubu umirovljenika školnika, grada Velike Gorice koji planiraju izlet u NP Krka. Djelatnici NP Krka u Skradinu bili su iznenađeni količinom čepova koje smo dopremili, a na tome su nam zahvalili pismenom zahvalnicom. Sretno se vratili u naše ravno Turopolje“, rekao je koordinator za Eko-školu Rakitovec Miroslav Grahovac.

Galerija fotografija: