Prijava

Vaša prijava

Plaketu Zlatna kuna dobila i Hrvatska kontrola Zračne plovidbe iz Velike Gorice


Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb, i ove je godine najuspješnijim tvrtkama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije dodijelila Plakete Zlatna kuna.

„Kriteriji su nam prije svega da tvrtka posluje sa dobiti, da ulaže u investicije i ima znatan izvoz te da povećava svoju zaposlenost. Plaketa im je poticaj za buduća ulaganja i razvoj“, istaknuo je predsjednik HGK-Komore Zagreb Zlatan Frolich.

Na svečanosti je dodijeljeno šest plaketa, a među njima je priznanje u kategoriji velika trgovačka društva, drugu godinu zaredom dobila Hrvatska kontrola Zračne plovidbe.

„To je priznanje za jedan strpljiv i naporan rad naše kompanije i zalaganje svih zaposlenika u prošloj godini. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine polučiti slične rezultate u izvrsnosti i izvozu“, rekao je direktor Dragan Bilač.

Kontrola zračne plovidbe ima 715 zaposlenika diljem Hrvatske, a u sjedištu u Velikoj Gorici je njih 450. Plaketu je uručio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

foto: Tin Trputec
foto: Tin Trputec

„Zagrebačka županija ima jedan kontinuirani razvoj kroz poduzetništvo te vjerujem da će tako biti i u budućnosti.“, kazao je Kožić.

Plakete Zlatna kuna dodijeljene su i tvrtkama Mlinar, Emerson, Kvasac, Šafram te Bijuku HPC, dok je Hrvatska Elektroprivreda dobila posebno priznanje u povodu 120. obljetnice elektroprivrede u Hrvatskoj i uspostavljanja prvog elektroenergetskog sustava. Osim toga, podijeljeno je i tri vaučera u vrijednosti od 10 tisuća kuna za izradu prijavne dokumentacije vezane uz projekte sufinancirane iz EU fondova. Vaučeri su uručeni predstavnicima tvrtki Naše Klasje, Geneza i Lagadema.

Ovogodišnji gospodarski laureati pokazali su se odgovornim i uspješnim poduzetnicima, a njihova poslovna dostignuća unose optimizam u brži oporavak hrvatskog gospodarstva.