Prijava

Vaša prijava

Goričke prirodne resurse uzimamo u svoje ruke


Grad Velika Gorica postao je partner s Društvom za oblikovanje održivog razvoja, udrugom ODRAZ i Udrugom gradova te Zelenom mrežom aktivističkih grupa na projektu ‘Participativno upravljanje prirodnim resursima’.

„Sam projekt je namijenjen uključivanju građana i udruga civilnog društva pa  i svih ostalih sudionika u zajedničko donošenje i provedbu politika gospodarenja prirodnim resursima na području jedinica lokalne samouprave, u ovom slučaju Velike Gorice“, kazao je stručni savjetnik za zaštitu okoliša Marko Ružić.

„U Gorici će se pokrenuti radna grupa koja će pratiti nove teme koje će se pojavljivati na području upravljanja prirodnim resursima“, dodala je direktorica Udruge Društvo za oblikovanje održivog razvoja, Maja Božičević Vrhovčak, ističući kako je cilj uključiti građane u procese vezane uz zaštitu okoliša.

“Imali smo prvi sastanak na kojem su identificirane dvije teme, gospodarenje vodama i šumama“, naglasila je Božičević Vrhovčak.

foto: Petra Rožić

Velika Gorica je bogata prirodnim resursima  – šumama, poljima i vodom, a za njih se trebamo brinuti, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

„Imamo potrebu da brinemo o svim tim resursima, da budemo odgovorni radi jačanja njihova kapaciteta, ali i da ih uključimo u ekonomiju. Neki krajevi imaju i više prirodnih resursa od naših, ali mi smo na svoje resurse ponosni“, zaključio je Barišić.

Projekt ‘Participativno upravljanje prirodnim resursima’ vrijedan više od 200 tisuća eura odvijat će se iduće dvije godine.