Prijava

Vaša prijava

Međunarodni festival folklora


Folklorni ansambl Turopolje ovog vikenda ugostit će  domaće i europske folklorne grupe, na 15. izdanju Međunarodnog festivala folklora.

Ovoga puta, u Velikoj Gorici pjesmom i plesom predstavit će se fokloraši iz Njemačke, Poljske, Litve, Bugarske, Makedonije, Hrvatske i Novog Zelanda.

Festival neslužbeno počinje već u četvrtak, 2. srpnja, uz druženje izvođača u parku dr Franje Tuđmana, službeno svečano otvorenje bit će u dvorani Gorica, u petak, 3. srpnja, u 20,30 sati uz nastup stranih grupa i domaćina FA Turopolja. U subotu, 4. srpnja, od 20,30 sati predstavit će se, ovim redom, Plesni ansambl “Horo” iz Bugarske, Foklorna grupa “Pynimelis” iz Litve, KUD “Toše Miloševski” iz Makedonije, Multikulturalna zajednica Novog Zelanda – FA “Kralj Tomislav”, “Te roopu Tarara o Aotearoa” i “Klapa Samoana”, FA “Biseri” iz Njemačke, Folklorno društvo “Kurpianka” iz Poljske, “Češka obec” češka manjina iz Bjelovara – Velika foklorna skupina Srdečko i KUD Gradina iz Hrvatske.

Nakon nastupa svih izvođača dodijelit će se i nagrade po kategorijama za koreografiju, scenski dojam, vokalnu izvedbu, tehničku izvedbu, kostimografiju, izvornost i glazbenu izvedbu.


Točno u podne čut ćete sirenu