Prijava

Vaša prijava

Gorička Zimska služba spremno čeka prvi novogodišnji snijeg, a nju će pratiti ‘veliko oko’


Kao što smo i najavili, doček Nove godine na otvorenom bit će suh i hladan, a u nedjelju bi mogla pasti i pokoja pahulja snijega.

Iz velikogoričke Zimske službe ističu kako straha nema niti u slučaju većega snijega, jer ekipe su već sada spremne za izlazak na teren.

Zimska služba

Spremne su 43 ekipe velike zimske službe, od čega pet ekipa VG Komunalca. Ostatak su kooperanti koji su na javnom natječaju dobili čišćenje prometnica na području grada“, kaže direktor VG Komunalca Dragan Perić.

Zimska služba

Na raspolaganju je i mala zimska služba koja održava 58 kilometara pješačkih staza, 39 autobusnih stajališta te 12 javnih parkirališta. Za nju je angažirano 37 ljudi. A svaku ekipu budno prati ‘veliko oko’.

„Sva vozila i strojevi VG Komunalca opremljeni su sa GPS uređajima te se u operativnom centru u svakom trenutku može pratiti na kojem se mjestu točno nalazi bilo koje vozilo“, napominje Perić.

Komunalac u svojoj nadležnosti ima 570 kilometara nerazvrstanih cesta koje su podijeljene na tri prioriteta, a od nedavno im je na upravljanje pripalo novih 170 kilometara ceste. Za čišćenje prometnica na zalihi imaju 1000 tona soli i 500 kubika sipine.