Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica u bijelom – jesu li građani zadovoljni?


Snijeg u Velokoj Gorici (17)
Prvi snijeg unatoč tome što svake godine iznova prije početka zime slušamo i čitamo kako je zimska služba spremna i kako je snijeg neće iznenaditi, ipak uvijek iznenadi i pobijedi i one najhrabrije. Otežan promet u Velikoj Gorici koja nije iznimka od ostalih gradova u Hrvatskoj, stvara velike probleme građanima i vozačima uz činjenicu da je danas zbog nedjelje i praznika promet ipak u smanjenom intenzitetu od uobičajenog. Građani standardno nisu zadovoljni, a pogotovo se tuže oni iz Šibenske ulice jer ralica baca snijeg ”nelogično”, prema parkiranim automobilima, a ne prema zelenoj površini gdje ih nema. U ovom slučaju nije problem snijeg, nego vozači koji bi u takvim slučajevima ipak trebali ići na ruku građanima. Danas su velika pokretna vrata na tržnom centru ostala zatvorena, odnosno do otvorenih trgovina moglo se samo kroz minimalni prolaz, prilazi su pod snijegom, a opasno je hodati blizu ograde jer snijeg može pasti sa staklenog krova koji je neosiguran za takve situacije.

Prvi snijeg jedino oduševljava djecu i ona to pokazuju na sve moguće načine. U parku dr. Franje Tuđmana je parada klizačkih rekvizita, djeca su odjevena kao mali manekeni, vriska, valjanje na bijelom pokrivaču. Kada to gledate sa strane možete steći dojam da je snijeg zapravo nebeski dar za dječju radost.

Stanje na prometnicama VG (1)
Ostale velikogoričke prometnice čiste se po prioritetima. Primjećujemo da ima dosta neočišćenih prometnica, a situacija nije dobra ni u prigradskim naseljima gdje su pretežno prohodne prometnice viših kategorija. Kontaktirali smo i direktora VG Komunalca koji nam je nešto prije dvanaest sati dao slijedeću izjavu: “Sve naše ekipe su na terenu (njih 43 zajedno s mjesnim odborima), većina glavnih prometnica je očišćena i prohodne su, ostala je samo bljuzga na cestama, pa sad ekipe na terenu rade na posipavanju sa soli i sipinom. Uveli smo i dežurstvo na telefonu kako bi građani mogli javiti ako neka cesta nije očišćena. Vjerujemo kako će sve ceste biti očišćene do predvečer i da će već sutra građani moći normalno koristiti sve prometnice. Također, na terenu je danas (bit će i noćas) mala zimska služba kako bi očistili sve nogostupe i mjesta oko institucija kao što je Dom zdravlja” –  rekao nam je u kraćoj izjavi Dragan Perić, direktor VG Komunalca.

Iz prigradskih pak naselja dobivamo sve više pritužbi građana koji se žale na neočišćene i loše očišćene prometnice koje su važne za prilaze gradu. Zahvaljujemo svima na mnoštvu informacija i pozivamo da nam i dalje dostavljate fotografije ili pritužbe na naš mail: admin@cityportal.hr, a sve u svrhu kako bi i naš grad i prigradska naselja bili što kvalitetnije očišćeni od snijega koji je razveselio djecu ali i donio problema odraslima. Građane pozivamo da se uključe u akciju čišćenja snijega ispred svojih ulaza pred zgradama i kućama, a na taj način zajednički pridonosimo da uz čiste prometnice smanjimo mogućnost za nezgode kojih u ovakvim uvjetima ima mnogo.

galerija fotografija: