Prijava

Vaša prijava

Poledica opasna po život: Najviši stupanj upozorenja i za velikogoričko područje


Meteoalarm je i za cijelo područje Velike Gorice i Turopolja izdao crveno upozorenje zbog iznimno opasnog vremena, točnije zbog poledice. Ističu kako je vrijeme opasno po život te da su moguće štete i nezgode.

„Vrijeme je izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere“, stoji u upozorenju Meteoalarma.

foto: meteoalarm.eu
foto: meteoalarm.eu

Najviši stupanj upozorenja izdan je i za zagrebačko, karlovačko, osječko te gospićko područje. Ledena kiša mogla bi na području cijele središnje, sjeverne i istočne Hrvatske stvoriti jaku poledicu na kolnicima i nogostupima.

Iz Crometeo tima javljaju kako će se temperature kretati između -4 i 0 Celzijevih stupnjeva

„Prijepodne većinom suho, a prema kraju dana dolaze nove slabije oborine, ali bi to mogla biti i kiša koja se smrzava na tlu. Vjetar većinom slab, a najviša dnevna temperatura između -4 i 0 Celzijevih stupnjeva. Oborina će biti i sutra, prvo miješano, a onda više prema slabom snijegu.“, najavio je Crometeo tim.