Prijava

Vaša prijava

Komunalno poduzeće Lekenik: 5 ekipa na 250 km kvadratnih


Na području općine Lekenik jučer je palo oko 30 cm novog snijega, no djelatnici Komunalnog poduzeća Lekenik spremno su dočekali novi snježni pokrivač. Sve ekipe su na terenu i čiste područja općine za koja su zadužena.

Lekenik cesta

Vjerujem da će do kraja današnjeg dana većina cesta na području općine biti prohodne, nekih 80-90 posto naselja će biti očišćeno, s tim da Općina Lekenik ima 18 naselja koja se nalaze na površini od 250 kilometara kvadratnih, tako da je to jedno veliko područje koje mi moramo proći“ – rekao je Vedran Havidić, direktor Komunalnog poduzeća Lekenik, dodavši da imaju problema jer je sada snijeg puno teži nego što je bio kad je prvi put padao, pa im otežava čišćenje.

Trenutno imaju 4 ekipe (dva traktora, Unimog i ICB-ac) te jednu kombinirku koja radi na čišćenju snijega s parkirališta i ostalih većih površina koja su u vlasništvu Općine.

Foto: Matea Brenčić

Za razliku od drugih zimskih službi, lekenička ima male količine soli i sipine koje moraju dobro rasporediti. Do sada su utrošili oko 5 tona soli, s tim da ne posipavaju makadamske ceste jer bi sol uzrokovala njihovo oštećenje što bi iziskivalo sanaciju i nepotrebne troškove.

Većinu su očistili, a za sutra im ostaje čišćenje područja Vukomeričkih gorica i  Letovanskog vrha.