Prijava

Vaša prijava

Ako imate jedno od ovih zanimanja, za posao ne trebate brinuti


Na burzi rada je u ovome trenutku 287.032 ljudi od čega je 3.000 nezaposlenih Velikogoričana. Prema godišnjem izvještaju portala MojPosao, najtraženija zanimanja u prošloj godini bila su konobar, prodavač, programer, kuhar, prodajni predstavnik, frizer, knjigovođa, administrator, vozač kamiona te komercijalist.

S obzirom na vrstu zaposlenja, u 2015. je objavljeno 59% oglasa za rad na neodređeno, što je gotovo isto kao i u 2014. godini. Ugovor na određeno u protekloj je godini činio 51% oglasa. Honorarni djelatnici tražili su se u 6% oglasa, dok su 3% oglasa bili vezani uz studentske ugovore.

Većina nezaposlenih tražila stalni radni odnos

S druge strane, 54% tražitelja posla je bilo zainteresirano za stalni posao, a samo se trećina javljala za rad na određeno. Poznavanje stranih jezika biloje uvjet u 49% oglasa. U trećini oglasa tražilo se poznavanje rada na računalu, i to većinom poznavanje rada u Wordu i Excelu. U polovici oglasa tražilo se radno iskustvo, u prosjeku 2 godine i 6 mjeseci. Tijekom 2015. godine poslodavci su objavili gotovo 1.000 oglasa za poslove u inozemstvu. U odnosu na 2014. godinu to je rast od čak 88%. Najviše oglasa u inozemstvu objavljeno je za Njemačku, Mađarsku i Austriju.


‘Sestre’ priređuju najluđi party