Prijava

Vaša prijava

Brojni izlagači i posjetitelji uživali u lijepoj izložbi malih životinja


Udruga uzgajatelja malih životinja Turopolje organizirala je dvodnevnu izložbu malih životinja u sportskoj dvorani Osnovne škole Jurja Habdelića u subotu i nedjelju (10.-11.01.). Dio organizacije odradila je prijateljska udruga – Klub zagrebačkih prevrtača (golubovi). Preko 500 životinja (golubovi, perad, zečevi, kunići, papagaji) bili su ponuđeni na razgledanje, a vrlo dobra posjećenost (odrasli su ulaz plaćali 10 kuna, a besplatno je bilo za djecu do 10 godina) samo je dodatno uljepšala izložbeni dekor i samoj izložbi dala odličnu ocjenu. Lijepo vrijeme u nedjelju prijepodne omogućilo je izlagačima da svoje izložbene eksponate pokažu na otvorenom, na prostoru ispred školske zgrade odnosno parkiralištu. Izložba je zaključena uručivanjem diploma izlagačima i dodjelama statua nagrađenim izlagačima.

Prvo golubovi, onda perad
Priče uzgajivača o tome kako su počeli sa svojim omiljenim hobijem su uglavnom slične, ali ipak po nekim detaljima vrlo različite. Davor Gorupić iz Novog Zagreba je već dva desetljeća u društvu pernatih prijatelja: – Moja prva ljubav bili su golubovi, a onda sam se ipak opredijelio za kokoši. Nije se tu radilo o pragmatičnim razlozima, iako i ukrasne (izložbene) kokoši nesu jaja i imaju dobro meso. S njima se naprosto bolje družim i one se uvijek oko mene okupljaju kao velika obitelj. Imam sreću da mi je kuća u slijepoj ulici (blizina Hreljića) i da mogu nesmetano na gruntu prakticirati za mene prekrasni hobi. Moje kćerke, starija Mihaela (apsolventica agronomije) i rukometašica Martina (treća godina Rudarskog fakulteta) pomažu mi u svemu, kao i supruga i moji roditelji.

Zadovoljstvo predsjednika
Predsjednik Udruge uzgajatelja malih životinja Turopolje Božidar Antolović (Pokupsko) bio je prezadovoljan izložbom: – Sve je prošlo u najboljem redu, posjećenost je bila izuzetna, sklopljeni su i neki poslovi, a ovakav vid izložbe dodatno se afirmirao. Vrlo dobro surađujemo s prijateljskom udrugom iz Zagreba (Klub zagrebačkog prevrtača) i tako pokazujemo da nismo zatvoreni za suradnju sa srodnim udrugama. Posjetitelji su mogli ovdje vidjeti i mini filatelističku izložbu, marke na kojima su isključivo životinje, te slike i skulpture.

Galerija fotografija: