Prijava

Vaša prijava

Goran Živković postao izbornik Hrvatske karate reprezentacije


Trener Karate kluba Velika Gorica Goran Živković ima samo 31 godinu, a prije tjedan dana postao je izbornik Hrvatske karate reprezentacije.

„Stvarno mogu reći da sam jako sretan zbog toga jer mi je to bila velika želja. Početkom godine sam dobio poziv od nacionalnog Saveza u kojem su mi ponudili mjesto izbornika za selekciju juniorke i mlađe seniorke do 21 godine“, izjavio je Živković za City radio.

U svojoj ekipi novi izbornik ima devet djevojaka, četiri juniorke i pet mlađih seniorki. Goran i sudionici Europskog prvenstva već su odradili pripreme.

„Prošlog su vikenda odrađene vikend pripreme u Samoboru te nas sada očekuju završne pripreme idući tjedan u Daruvaru koje će trajati tjedan dana. Prije tih priprema, cijela selekcija ima kontrolni turnir koji će se ovog vikenda održati u Samoboru Grand Prix Croatia na kojem će nastupiti nešto manje od 2000 natjecatelja“, kazao je Živković.

Goran Živković primarno je trener u goričkom Karate klubu iz kojeg će na Europsko prvenstvo u Cipar početkom veljače otići čak tri člana.

„Tu je Ines kao iskusnija juniorka, iza sebe ima šest velikih natjecanja, dok Igor i Kristijan nastupaju prvi po put. Što se tiče očekivanja, za Ines se nadamo da će osvojiti jedno od prva tri mjesta. Što se tiče Kristijana i Igora, važno je da se dobro pripreme za natjecanje, a rezultati će doći sami po sebi“, dodao je Živković.