Prijava

Vaša prijava

Lopovi proteklih dana baš i nisu bili sretne ruke


Veliki broj pokušaja krađa proteklog tjedna završile su samo provalom, ali na sreću ništa nije ukradeno, čulo se na ovotjednoj konferenciji za novinare goričke policije.

Jedna od takvih provala bila je u prostorije Crvenog križa i Udruge umirovljenika u koje je provalnik uspio ući, ali ništa nije otuđio. U Leknenom je nepoznatog počinitelja uočio jedan od mještana, pa je odustao od pokušaja provale u trgovinu Mlin i pekare.

Dvije krađe, ipak su završile s manjom materijalnom štetom, riječ je o provali u Dom kulture Galženica, u kojoj je ukradeno oko 850 kuna, a druga krađa dogodila se u Petini 08. siječnja, provalnik je otuđio 4000 kuna, i iako je zatečen u kući, uspio je pobjeći, a policija moli za pomoć, ukoliko prepoznajete muškarca kojeg je opisala vlasnica kuće. Riječ je o muškoj osobi starosti od 30-40 godina, 170cm visok, jače tjelesne građe i tamnije kose.

Bilo je i provala u pušnice s mesom, lopov je u Lukavcu ukrao suhomesnaste proizvode u vrijednosti oko 3000 kuna.

U velikogoričkoj policiji uspjeli su riješiti tri provale u Industrogradnju u Donjoj Lomnici gdje je počinjena šteta u vrijednosti od 65 tisuća kuna, a ukradeni su kablovi, bakar i razni alat. Ove provale izveo je trojac s područja Grada Siska. Riječ je o ocu i njegovim sinovima, a protiv njih je Općinskom odvjetništvu podnesena prijava za počinjenje ova tri kaznena djela.