Prijava

Vaša prijava

Prikupljanje starog papira: Mladi Goričani trostruki prvaci!


Eko škola Rakitovec neumorna je u obaranju rekorda. U prvom polugodištu ove školske godine 58 učenika zajedno s učiteljima i roditeljima prikupilo je čak 16.460 kg starog papira, odnosno 283 kg po učeniku!  Time su ponovo postali trostruki prvaci.

„S obzirom da se na tri razine realizira prikupljanje starog papira, treba reći kako smo mi prvi u Republici Hrvatskoj i Zagrebačkoj Županiji, a također i u gradu Velikoj Gorici. U 13 godina prikupljanja starog papira, ovo nam je osmi puta da smo prvi“, rekao je za Cityportal koordinator za Eko školu Miroslav Grahovac, glavni pokretač akcije.

Vrijedni učenici, roditelji i  nastavnici već su postali brand u prikupljanju starog papira. Svojim dobrim primjerom ponukali su i ostale škole na području Velike Gorice u širenju svijesti za važnost očuvanja okoliša.

Odmah iza Rakitovčana po količini prikupljenog papira je Osnovna škola Eugen Kumičić iz Velike Gorice, u kojoj je oko 900 učenika u istom periodu prikupilo osam tona starog papira.

Spasili 6100 stabala

„U ovih 13 godina prikupili smo 302 tisuće kg starog papira i od  sječe spasili oko 6100 stabala“, rezimirao je Grahovac njihov sakupljački „staž“.

Vrijedni učenici za svoj su trud i prigodno nagrađeni od Grada, Zagrebačke županije i države, a upravo zahvaljujući nagradama opremaju školsku zgradu i učionice, čime postižu znatno bolje uvjete školovanja.

„Ovoga trenutka domari postavljaju pametnu ploču u jednu našu učionicu, a kako će Zagrebačka županija ove školske godine nagraditi prvih pet škola s pametnim pločama, nju će dobiti i naša druga učionica“, ponosan je Grahovac.