Prijava

Vaša prijava

Vozač kombija navodno pokušava oteti djecu, policija obilazi škole, vrtiće i igrališta


Veliki broj građana policiji dojavljuje kako se na području Policijske uprave zagrebačke pojavljuje vozač crnog ili bijelog kombija koji pokušava oteti djecu. Iz policije ističu kako pojačano obilaze škole, vrtiće i igrališta, gdje se najviše kreću ili zadržavaju djeca. Napominju, međutim, kako do sada nisu zatekli bilo kakvo sumnjivo vozilo. Pozivaju građane da u slučaju zapažanja sumnjivog vozila odmah nazovu policiju na 192.

Inače, fotografija bijelog kombija čakovečkih registracijskih oznaka masovno se širi društvenim mrežama.

foto: facebook

Priopćenje policije donosimo u cijelosti.

“Zbog većeg broja upita medija i građana o crnom ili bijelom kombiju koji na ulici poziva i pokušava oteti djecu, skrećemo pozornost i obavještavamo da policijski službenici ove Uprave provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije te da dosadašnjim radom i obavljenim provjerama nismo potvrdili utemeljenost nijedne zaprimljene informacije, s tim da napominjemo da su 20. i 22. siječnja ove godine zaprimljene dvije dojave u kojoj se navode gore navedene informacije. Obavljenom provjerom i obilaskom uže i šire zone mjesta iz dojave, policijski službenici nisu zatekli bilo kakvo sumnjivo vozilo ali i dalje, kao i do sada, preventivno pojačano obilaze mjesta (škole, vrtiće, igrališta) gdje se kreću ili zadržavaju djeca. Napominjemo da se ovakve informacije o sumnjivom kombiju pojave periodično, ali da dosad nikad nisu bile utemeljene kao i prije nekoliko dana objavljena fotografija navodnog sumnjivog vozila koja se širi putem društvenih mreža, gdje smo još u prosincu 2015. nakon zaprimljene dojave proveli opsežne provjere i nismo utvrdili navode iz dojave te smatramo da nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti.
Isto tako savjetujemo da, u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila, građani dojave policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje.”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.