Prijava

Vaša prijava

Najpopularniji pub kviz u Hrvatskoj: „Kviz – Nogometne Ikone“ stiže i u Veliku Goricu!


U srijedu 27. siječnja 2016. u Veliku Goricu na velika vrata stiže trenutno najpopularniji pub kviz u državi, Kviz – „Nogometne Ikone“. Održat će se u Oziris baru od 20.30 sati, a sudjelovanje je potpuno besplatno.

Kviz se održava u klasičnom britanskom pub kviz formatu, dakle igra se momčadski, maksimalno po četiri igrača po ekipi iako igrača može biti i manje, dok voditelj čita pitanja koja se istovremeno vrte na ekranima. Kviz je spoj zabave i natjecanja jer igrači u isto vrijeme rješavaju kviz, piju piće i druže se te se zabavljaju s obzirom na velik humorni potencijal kviza koji su organizatori pokazali dosad. Na kraju organizatori ispravljaju dobivene obrasce, čitaju rješenja i rezultate te proglašavaju pobjednike koji dobivaju vrijedne nagrade.

Foto: Vlado Boban
Foto: Vlado Boban

Cijelu ideja krenula je iz Splita od mladih entuzijasta Ivana Milkovića i Duje Meštrovića koji su prije gotovo tri godine pokrenuli popularnu Facebook stranicu „Nogometne Ikone“ koja danas broji preko 30.000 aktivnih fanova. Nakon brojnih noviteta i ideja prezentiranih na stranici, počeo se organizirati kviz o najvažnijoj sporednoj stvarni na svijetu i njenim ikonama, najprije u Zagrebu, a potom i u Splitu te Rijeci, dok sada „cirkus“ stiže i u Goricu.

Nakon nekoliko kvizova u Zagrebu koji su zabilježili velik odaziv od preko 100 ljudi tjedno, organiziran je – po prvi puta u hrvatskoj povijesti – paralelni kviz u Zagrebu i Splitu koji se održao u isto vrijeme i s istim pitanjima. Taj je kviz okupio 67 ekipa u dva najveća grada Lijepe naše te preko 250 ljudi, što je tada, u prosincu 2015., postao novi rekord hrvatskog pub kvizaštva sudeći po stranicama Hrvatskog kviz saveza. Kasnije, 7. siječnja ove godine, taj je rekord srušen sa 79 ekipa i preko 300 igrača uz pomoć Rijeke koja se pridružila „kvizomaniji“.

Kviz – „Nogometne Ikone“ u Veliku Goricu dovode autor i glavni organizator Ivan Dominik – Dompa i renomirani velikogorički sportski novinar Vlado Boban, koji je i voditelj samog događaja. „S obzirom na velik i kontinuiran odaziv u svim gradovima u kojima smo dosad radili kviz, odlučili smo se proširiti i na Goricu s obzirom da je Vlado tu domaći, a mene za ovaj grad vežu lijepa sjećanja na osobnoj razini. Također, želimo pružiti Gorici nešto novo i dosad neviđeno u gradu te se dobro zabaviti. Ja sam megaloman tako da nakon ovoga imamo plan proširiti kviz po Hrvatskoj i jednom u budućnosti napraviti prvenstvo Hrvatske u znanju o nogometu“ – rekao nam je Dompa, koji već dulje vrijeme u Zagrebu s Vladom organizira i pohodi pub kvizove.

Nagrade za najbolje ekipe osigurava VEGO Sport i brend ALPAS koji su i generalni sponzori kviza, dok je mjesto radnje Oziris bar koji se time pridružuje zagrebačkom Famous Baru, splitskoj O’Hari te riječkom Docker Pubu u organizaciji pub kvizova.