Prijava

Vaša prijava

ZET-ovi kontrolori i vozači traže ‘crveno dugme’ za slučaj napada


Lani su 16 puta napadnuti ZET-ovi vozači autobusa, dvaput vozači tramvaja, a osam puta kontrolori karata. U dva mjeseca 2016. dogodila su se još tri napada, piše Večernji.hr

 
Na alarmantno stanje već dulje upozorava Ante Jelić iz Sindikata vozača i prometnih radnika, koji je kazao da je riječ o fizičkim i verbalnim napadima i prijetnjama oružjem i ubojstvima te apelirao da se nešto mora poduzeti kako bi se zaštitilo vozače i kontrolore.

O tome se danas raspravlja u dvorani Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27, koja okuplja predstavnike vozača i čelnike Holdinga, policije i Ministarstva pravosuđa.
 

– Predočit ćemo 10-ak zahtjeva vozača kojima bi se trebala popraviti situacija, a među njima je uvođenje “crvenog dugmeta” u vozilima, pritiskom na koje bi vozač poslao poziv u pomoć policiji koja bi automatski znala njegov položaj – kazao je Jelić.

 
Budući da većina počinitelja napada do dolaska policije jednostavno ode, tražit će i uvođenje videonadzora u sva ZET-ova vozila te korištenje javnog videonadzora u slučaju bijega napadača na vozače i kontrolore.