Prijava

Vaša prijava

Pod vodom kuće u Žažini, krajem veljače očekuje se punjenje Odranskog polja


Današnja situacija vodostaja rijeke Kupe nije ništa bolja. Nažalost, možemo reći čak i gora. Hrvatske vode jučer su prognozirale da bi vodostaj u Farkašiću večeras mogao doseći 920 cm, no ova prognoza obistinila se puno prije. U 11 sati izmjerena su čak 925 cm. Na snazi su izvanredne mjere, no nastavi li rasti ovim tempom, uskoro bi moglo biti proglašeno i izvanredno stanje. No, Hrvatske vode poručuju kako nema razloga za zabrinutost.

 

Vodostaji Kupa i Korana trenutno su u opadanju, no s obzirom na kišu koja se očekuje danas tijekom dana i sutra, vjerojatno će rasti koji centimetar. Vodostaj Kupe u Farkašiću sutra ujutro mogao bi doći i do 935 cm. Oko 22.veljače očekujemo i punjenje Odranskog polja (Čička Poljana).” – rekao je Zoran Čavlović iz Hrvatskih voda.

 

Naš čitatelj iz Žažine javio nam je kako im je voda sinoć ušla u kuću. “Kupa još uvijek raste. Sinoć je ušla u kući i nismo spavali cijelu noć. Ispumpavali smo s dvije pumpe.”, te dodaje kako im se od nadležnih još nitko nije javio.

 

Zbog izlijevanja Kupe, za sav je promet privremeno zatvorena županijska cesta 3156 Mala Gorica-Žažina na makadamskom dijelu. Postavljen je znak zabrane prometa, a obilazni pravac je državnom cestom D30 Žažina-Petrovac-Mala Gorica.

 

foto: lekenik.hr
foto: lekenik.hr

Ni ostala naselja uz Kupu nisu pošteđena. Voda se izlila na ceste i poplavila neke kuće u Starom Brodu i Pokupskom. Kako izgleda trenutna situacija, pogledajte u našoj galeriji.