Prijava

Vaša prijava

Hoćete li se natjecati? Prestižnu nagradu ‘Rudolf Perešin’ dobio je i Mate Rimac


„Možda najzvučnije ime do sada je vlasnik hrvatske tvrtke za proizvodnju vrhunskih električkih vozila Mate Rimac, koji je također dobitnik županijske nagrade Rudolfa Perešina. To mu je svakako bio poticaj za daljnji rad, a svjesni smo uspjeha koje je postigao. On je pozitivan promjer kako od jednog učenika može nastati jedan od možda 10 najutjecajnijih ljudi u Hrvatskoj te najpoželjniji poslodavac“, istaknuo je predsjednik županijske Zajednice tehničke kulture, Ivan Vlainić, najavljujući natječaj za dodjelu Nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“ za 2015. godinu.

 
Nagrada se dodjeljuje za iznimna postignuća ostvarena dragovoljnim ili profesionalnim stvaralačkim, pedagoškim, stručnim, znanstvenim, publicističkim, promidžbenim i organizacijskim sudjelovanjem i radom u tehničkoj kulturi te za doprinos u postizanju ciljeva i razvitku vlastite djelatnosti i tehničke kulture. Dodjeljuje se u dvije kategorije, i to kao nagrada za životno djelo i godišnja nagrada.


 
Razvijali inovacije i prototipe

 
„Neki od tih dobitnika nagrada su bili i učenici srednjih škola. Također, dobitnici su bili učenici koji su kasnije upisali neke od tehničkih fakulteta. Razvijali su inovacije ili prototipe  s  kojima su ostvarili zapažene rezultate. Mi smo to u županijskoj zajednici prepoznali pa potičemo tehničko stvaralaštvo i rad u području tehničke kulture“, kazao je Vlainić.

 
Nagradu „Rudolf Perešin“ za 2013. godine dobila su i dvojica istaknutih članova velikogoričkih udruga tehničke kulture. Ivica Petak, instruktor letenja dobio je nagradu za životno djelo, a godišnju nagradu prof. Vinko Lujić, tajnik Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica.

 
Ovogodišnji natječaj otvoren je do 15. ožujka. Prijedlozi se dostavljaju u županijsku Zajednicu tehničke kulture, Perkovčeva 59 u Samoboru.


Petaši i šestaši u Maloj sceni