Prijava

Vaša prijava

Upoznajte Vučakove skulpture i Šuvarove nostalgične scene s ulica


Vid Vučak i Duje Šuvar večeras u 19 sati otvaraju izložbenu sezonu u galeriji Galženica. Voditelj galerije Klaudio Štefančić najavljuje kako će ova sezona biti u znaku mladih akademskih umjetnika koji djeluju ili su djelovali na području Velike Gorice.

 

Vid Vučak je diplomirao kiparstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a do sada se uglavnom bavio spomeničkom i portretnom plastikom. Ovoga puta se predstavlja novim ciklusom radova.

 

„Ovo mu je prva izložba i na njoj se okušao u nečemu što bi se moglo nazvati apstraktnom skulpturom, nešto što ispituje formu“, kaže Štefančić.

 

Duje Šuvar je diplomirao slikarstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, a njegov slikarski rad obilježen je fotorealizmom. Večerašnja Šuvarova izložba, najavljuje Štefančić, pomalo nostalgično prikazuje scene s ulica…

 

„U pitanju su scene koje smo zaboravili u ovoj ekonomskoj tranziciji. Dakle, prizore malih obrta i radnji na gradskim ulicama, od proizvodnje kišobrana do RTV mehanike. Ti su prostori danas napušteni i izgledaju vrlo derutno. Kao tavi su privukli pažnju mladog slikara, koji ih je na svoj način pokušao vratiti u život“, pojasnio je Klaudio Štefančić.

 

Izložba Vida Vučaka i Duje Šuvara u galeriji Galženica bit će otvorena do 18. ožujka.