Prijava

Vaša prijava

Izložba mladih umjetnika u Galženici


Sinoć je u Galeriji Galženica otvorena izložba dvojice mladih akademskih umjetnika Duje Šuvara i Vida Vučaka. Umjetnike je predstavio i veliki broj posjetitelja pozdravio voditelj Galerije Galženica Klaudio Štefančić.

 

Duje Šuvar (Zagreb, 1983.) diplomirao je slikarstvo 2008. na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, a 2011. na istoj Akademiji diplomirao je i na Odsjeku za restauriranje i konzerviranja umjetnina. Njegov slikarski rad kojeg pokazuje izložba ”Nostalgična slika grada” uglavnom je fotorealističan, a tematski je smješten između urbane svakodnevice i kršćanskih motiva. Izlagao je na više skupnih i tri samostalne izložbe. Od 2009. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Živi i radi u Zagrebu.

 

Vid Vučak (Zagreb, 1983.) diplomirao je kiparstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2009. Njegov dosadašnji opus sastavljen je uglavnom od djela spomeničke i portretne plastike. Autor je preko 30 javnih spomenika i bisti u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kanadi i Sjedinjenim američkim državama. Na izložbi je predstavio novi ciklus radova ”Igre struktura” (kiparska instalacija), apstraktne figure (kompozicije) od žice sastavljene aparatom za zavarivanje. Ovo mu je prva samostalna izložba, živi i radi u Velikoj Gorici.
Izložba dvojice umjetnika ostaje otvorena do 18. ožujka 2016.

Galerija fotografija: