Prijava

Vaša prijava

Gorički mladi robotičari odlaze na Svjetsko prvenstvo u Leipzig


Učenici Osnovne škole Eugena Kvaternika Ana Marija Bradić i Josip Maraković na natjecanju u Ludbregu izborili su plasman za Svjetsko prvenstvo u robotici, koje će se krajem lipnja održati u Leipzigu.

 

“Na 2. kolu Hrvatske lige robotičara – RoboCup Junior Ludbreg Open 2016. nastupile su 62 ekipe najboljih hrvatskih mladih robotičara, bilo je više od 62 robota a nijedan nije bio isti. Svi su bili različiti jer su i ideje učenika različite kao i njihovi programi”, kaže nastavnica Davorka Facko-Vnučec iz Osnovne škole Eugena Kvaternika.

 

foto: OŠ Eugena Kvaternika

Na natjecanju su sudjelovale dvije ekipe iz Velike Gorice. U kategoriji On stage Primary, učenici OŠ Eugena Kvaternika Josip Maraković, Matija Mužek i Sven Žerjav, s mentoricama Majom Mačinko Kovač i Marinom Mužek osvojili su prvo mjesto. U kategoriji On stage Secondary učenici OŠ Slavko Kolar, Kravarsko Josip Ilijević, Kristijan Kuzmić i Ana Marija Bradić, s mentoricom Kristinom Panižić, također su osvojili prvo mjesto.

 

“U Ludbregu su se tako rezultatima ostvarenima na prošlom kolu u Zagrebu ‘iskristalizirali’ najbolji. Među ekipama koje su izborile plasman i pravo na sudjelovanje na svjetskom natjecanju našla se i ekipa OŠ Eugena Kvaternika, te će nas učenici Josip Maraković i Ana Marija Bradić, u pratnji mentorice Maje Mačinko Kovač predstavljati u kategoriji On stage Primary. Ovo je prvi puta da se ekipa iz Velike Gorice izborila za tako visoki rezultat“, istaknula je Facko-Vnučec.


PAD LONDONA, 3D