Prijava

Vaša prijava

Počele prijave za Legendfest, doznajte što će vas dočekati u Lukavcu


Treću godinu za redom u starom gradu Lukavcu održat će se Legendfest – festival narodnih priča, legendi i mitova. Nakon prošlogodišnjih coprnica, ovogodišnja tema su zmajevi. Za manifestaciju koja će održati 28. i 29. svibnja organizatori, zagrebačka Udruga Val kulture i Muzej Turopolja, počeli su prikupljati prijave.

foto: Val kulture

“Ovaj obiteljski festival u proteklih se 11 godina pokazao posebno interesantnim djeci posjetiteljima koja su se mogla uključiti u radionice i tako sudjelovati u izvođenju predstava, crtanja i likovnih radionica ili izraziti vlastitu kreativnost, kroz pripreme sa stručnim voditeljima”, kažu iz Vala kulture.

foto: Val kulture

Do 20. travnja na adresu Val kulture, Ilica 67, 10000 Zagreb (za Legendfest) trebate poslati vaš prijedlog programa na temu ZMAJEVI – priče, legende i mitovi o njima, a oni prvenstveno vezani uz Turopolje i Zagrebačku županiju imaju prednost pri odabiru. Organizatori će prihvaćati i programe koji mogu sadržavati slične teme:
 
– coprnice/vještice, čarobnjaci, mistična bića, duhovi
alkemičari, plemići, vojskovođe
– legende i mitovi Turopolja, zagrebačke županije
Grička vještica
– kravata, povijesne osobe/ličnosti
– stare priče, običaji, navade, izričaji

foto: Val kulture

Organizatori obećavaju kako će se i ove godine posjetitelji LegendFesta dobro zabaviti, saznati i naučiti ponešto o običajima, legendama, pričama iz Turopolja i Zagrebačke županije te ponijeti sa sobom prekrasne uspomene, djelove običaja, mistike i vjerovanja.

 

Ove godine festival se održava u Zagrebačkoj, Šibensko-kninskoj i Istarskoj županiji.