Prijava

Vaša prijava

U Ščitarjevu se rade najbolje turopoljske kobase!


Foto: Katarina Drvodelić/Kronike Velike Gorice
Foto: Katarina Drvodelić/Kronike Velike Gorice

Turopoljski plemenitaši jučer su u Kurilovcu pokazali da naš kraj itekako čuva tradiciju izrade domaćih kobasa. Ove godine na 11. Turopoljsku kobasijadu pristiglo je 49 uzoraka, a stručni žiri je onu Marijana Hapača iz Ščitarjeva proglasio najboljom. Hapač na svoj rad zaista može biti ponosan, obzirom da je osvajač prvog mjesta drugu godinu za redom.

 

 

 

Drugo mjesto je zauzeo Ivo Petrović iz Lomnice, a treće Ivan Bedeković iz Jakuševca.
U organizaciji Plemenite opčine Turopoljske ova manifestacija pomaže u brendiranju proizvoda od turopoljske svinje kao jedne od najstarijih hrvatskih pasmina. Upravo u toj kategoriji prvo mjesto je osvojio Agronomski fakultet koji je u taj projekt implicirao Turopoljsku svinju. Župan Plemenite opčine Turopoljske Mihael Pavišić kaže da je prezadovoljan odazivom proizvođača, te da  Kobasijada svake godine svojom kvalitetom ide prema gore, što organizacijski, što zaprimljenim uzorcima.
Nakon degustacije i proglašenja pobjednika, plemenitaši i njihovi gosti uživali su u fešti uz tamburaše, ali i razmjeni recepata kako bi dogodine na Kobasijadi bili još bolji.