Prijava

Vaša prijava

Svjetski je dan voda


“S ciljem podizanja svijesti javnosti i skretanja globalne pozornosti na značaj i važnost vode te promicanja održivog korištenja postojećih vodnih resursa, 23. godinu za redom obilježava se Svjetski dan voda. Ovogodišnji moto je „Voda i poslovi“.

Danas se skoro polovica radno sposobne populacije u svijetu bavi sa poslovima vezano uz vodu, no ipak milijuni zaposlenih nisu prepoznati niti zaštićeni osnovnim radnim pravima. Ovogodišnja tema stoga ima zadatak pokazati da kvantiteta i kvaliteta vode može promijeniti kvalitetu života pa čak i transformirati ekonomiju i društvo.

Iz goričke tvrtke VG Vodoopskrba ističu kako im je cilj sa sadašnjih 97%, velikogoričko područje vodoopskrbnim cjevovodom pokriti sa 100%. S druge strane, ponosni su na veliki projekt sustava odvodnje.

“Osim pokrivenosti vodoopskrbnim cjevovodom, postavili smo kao važan cilj i pokrivenost cjevovodom za odvodnju otpadnih voda s pročišćavanjem, pri čemu želimo sadašnjih 66% povećati na 80%. Kako bi ostvarili navedene ciljeve glede cjevovoda za odvodnju otpadnih voda sa pročišćavanjem, nalazimo se u završnoj fazi prijave projekta za sufinanciranje od strane fondova EU pod nazivom „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica“, rekao je direktor Stjepan Rak, ističući kako je vrijednost projekta 54 milijuna eura.